Foci

Messi befogta Raúlt, csoda kell a Citytől

A Barcelona, a Bayern München és a Paris Saint-Germain is bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. Lionel Messi duplázott Amszterdamban, már 71 BL-gólnál jár.


Ribéry nyitotta a gólok sorát Münchenben
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az E csoportban a Bayern München annak tudatában lépett pályára szerda este, hogy egy újabb AS Roma elleni győzelem már a biztos továbbjutást jelenti. A bajorok ennek megfelelően már az első félidőben nyomás alá helyezték az olasz kaput, Franck Ribéry pedig a szünet előtt előnyhöz juttatta a Bayernt. A térfélcserét követően is folytatódott a hazai nyomás, Mario Götze szerezte az újabb német gólt. A lefújásig már nem változott az eredmény, a müncheniek 2-0-ra nyertek és már biztosan továbbjutottak a nyolcaddöntőbe és a csoportgyőzelmet sem lehet már elvenni tőlük.

Botlott a Chelsea, megnyugodhat a Porto

Közben a Manchester City hamar hátrányba került a CSZKA Moszkva ellen hazai környezetben és ugyan Yaya Touré gyorsan egyenlített, Doumbia révén ismét előnyhöz jutott az orosz együttes. A második félidőben próbálkoztak az angolok, de rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, amikor Fernandinhót második sárgával kiállította a játékvezető, majd a hosszabbításban Touré is pirosat kapott. A CSZKA kettős emberelőnyben simán megőrizte előnyét a lefújásig és beelőzte a Cityt a csoportban. 

A Romának és a Moszkvának 4-4 pontja van, a Manchester Citynek 2.


Ebből a fejesből a 70. BL-gól született
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az F csoportban a Barcelona Amszterdamba látogatott és ugyan kisebb meglepetésre a hazaiak játszottak jobban az első felvonás nagy részében, Lionel Messi fejesének köszönhetően mégis a gránátvörös-kékek várhatták előnyből a folytatást. A második játékrész közepén kiszórták a hazaiaktól Veltmant, a Barca pedig gyorsan gólra váltotta emberelőnyét, ismét Messi volt eredményes, aki ezzel a találattal befogta a BL-rekorder Raúlt. A rekorddöntés nem jött össze, de a három pont így is meglett a Barcának.

A Paris Saint-Germain legutóbb csak a hajrában döntött a Nicosia vendégeként, most azonban Cavani már az első percben gólt szerzett. A francia együttes a folytatásban kézben tartotta a mérkőzést és magabiztosan húzta be a győzelmet.

Mivel a Barcelona nyert Amszterdamban, így már biztos, hogy ebből a négyesből a PSG és a Barca jut tovább a nyolcaddöntőbe. 

Eredmények – Bajnokok Ligája, 4. forduló

E csoport:

Bayern München (német) – AS Roma (olasz) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Ribéry (38.), Götze (64.) 

Manchester City (angol) – CSZKA Moszkva (orosz)1-2 (1-2)
Gólszerzők: Touré (8.) illetve Doumbia (2., 34.)
Piros lap: Fernandinho (70.), Touré (82.) 

Az állás: 1. (már továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. A Roma 4 (7-11), 3. CSZKA Moszkva 4 (5-9), 4. Manchester City 2

F csoport:

Ajax (holland) – Barcelona (spanyol) 0-2 (0-1)
Gólszerző: Messi (36., 76.)
Piros lap: Veltman (71.)

Paris Saint-Germain (francia) – APOEL Nicosia (ciprusi) 1-0 (1-0)
Gólszerző: Cavani (1.) 

Az állás: 1. (már továbbjutott) Paris Saint-Germain 10 pont, 2. (már továbbjutott) FC Barcelona 9, 3. Ajax Amsterdam 2, 4. APOEL 1

Videó – Yaya Touré nagy gólt lőtt:

Videó – Messi fejjel volt először eredményes:

Videó – majd becsúszva fogta be Raúlt:

Videó – Cavani villámgólt szerzett:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik