Foci

Ilyet még nem látott a Nou Camp közönsége

A Celta Vigo először győzte le a Barcelona legendás stadionjában a Barcát. A katalánok 56 hazai bajnoki után először nem szereztek gólt hazai környezetben.

Amint arról szombaton este beszámoltunk, a Celta Vigo óriási meglepetésre 1-0-ra nyert a Barcelona otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának szombati játéknapján. A vigói együttes ezzel történelmi tettet hajtott végre, ugyanis fennállása során először győzött az 1957-ben átadott Camp Nou Stadionban. A Celta Vigo korábban 48 alkalommal volt a katalánok vendége a bajnokságban, és ezt megelőzően csak egyszer, 1942. október 12-én távozott győzelemmel.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A mostani találkozón a gránátvörös-kékeknek gyakorlatilag semmi sem sikerült, háromszor is csak a kapufát találták el Luis Enrique tanítványai, akik a múlt heti madridi El Clásicót követően újra vereséget szenvedtek. A Celta Vigo így továbbra is az egyetlen veretlen csapat idegenben a Primera Divisiónban.

A Barcelonának megszakadt egy óriási sorozata, ugyanis egymást követő 56 hazai bajnoki után nem szerzett gólt saját közönsége előtt. Erre legutóbb 2011. október 22-én a Sevilla ellen volt példa.

Videó – Ez a gól döntött:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik