Foci

Ibrát illetné az Aranylabda az uruguayi csatár szerint

Edinson Cavani Luis Suarezhez hasonlította Zlatan Ibrahimovicot. A csatár szerint jó kapcsolatot ápol a svéd játékossal, aki megérdemelné, hogy ő emelhesse magasba az Aranylabdát.

A PSG uruguayi csatára, Edinson Cavani nem érti, hogy miért gondolják azt az emberek, hogy rossz viszonyt ápol Zlatan Ibrahimovic-csal, aki szerinte megérdemelné az Aranylabdát.

Nem értem, hogy miért kapok annyi kérdést az Ibrával való kapcsolatomról. Minden csapattársammal ugyanolyan a kapcsolatom. Számomra minden csapattárs egyforma” – mondta Cavani a Le Parisien-nek.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A csatár utána arra is kitért, hogy szerinte miért a svéd sztárnak kellene megkapnia a díjat.

Sok komoly vetélytársa van ebben a versengésben, de kétségtelenül megérdemli ezt a díjat. Az elmúlt szezonokban elképesztő dolgokat művelt a pályán, bebizonyította, hogy egy fantasztikus játékos.

Némi meglepetésre Luis Suarezt nem került be azok közé, akik elnyerhetik az Aranylabdát. Cavani válogatottbeli csapattársához hasonlította Ibrát.

Ibra és én kiegészítjük egymást. Le tudja kötni a védők figyelmét, ezzel teret biztosít számomra. Jobbá teszi a csapatot, azzal, hogy a pályán van. Egy kicsit olyan számomra, mint Suarez a válogatottban, bár a taktikák eltérőek.” 

A támadó arról is beszélt, miszerint sok pletyka terjed arról, hogy Angliába igazol majd.

Pletykák mindig voltak, akkor is, amikor a Napolihoz igazoltam, vagy éppen ide a PSG-hez. Minden alkalommal rengeteg ehhez hasonló pletyka lát napvilágot. Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de azt senki sem tudja. Jelenleg szerződés köt a PSG-hez és ez a legfontosabb. Azért vagyok itt, hogy trófeákat nyerjek a klubbal.

Természetesen a Bajnokok Ligájáról is beszélt a csatár.

Azt hiszem, hogy idén meg tudjuk nyerni a BL-t és tavaly is meg tudtuk volna. Tavaly csak egy kis szerencsén múlt a továbbjutásunk, bár nem szeretem ezt a szót használni. Idén jóval tapasztaltabbak és felkészültebbek vagyunk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját” – zárta mondandóját Cavani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik