Foci

Szivics: Egy kicsit többet érdemeltünk volna

A DVTK vezetőedzője a Videotonnak és saját csapatának is gratulált.

Amint arról már írtunk, a labdarúgó Magyar Kupa keddi rangadóján a Videoton hazai környezetben nyert 2-1-re, ezzel továbbjutott és kiejtette az előző szezon döntősét, a Diósgyőrt. Joan Carrillo, a székesfehérváriak spanyol vezetőedzője szerint csapata az utolsó pillanatig küzdött.

„Nagyon nehéz és hajtós mérkőzés volt, pontosan olyan, amilyenre számítottunk. Sikerült rengeteg helyzetet kidolgoznunk, sokkal többet, mint a DVTK-nak, ez meghatározó volt. Az utolsó pillanatig küzdött a csapat, és mindenki hitt abban, hogy sikerül gólt szereznünk. A DVTK más focit játszik mint mi, az előreívelésekben, a lepattanókból és a keresztlabdákból nagyon erősek, ráadásul jó fizikumú játékosaik vannak. Mi teljesen más, kombinatívabb, labdatartásra épülő focit játszunk, és ez volt a jellemző ránk ma is. A mai meccsen ráadásul csak egy csapat juthatott tovább, hiszen kupameccs volt. A szurkolóinknak pedig borzasztó hálás vagyok. Amikor egy mérkőzés során kisebb hullámvölgybe kerülünk, azonnal elkezdenek minket még jobban buzdítani a lelátóról a drukkerek, és ez nagyon fontos, hiszen az ellenfeleink 12 ember ellen kell, hogy harcoljanak” – idézi Carrillót a vidi.hu.


Fotó: vidi.hu

Szivics Tomiszlav szerint a diósgyőriek nem tudták feltenni a pontot az i-re.

„Azt gondolom, hasonlóan a bajnokihoz jó mérkőzést játszott a két jó csapat, csak sajnos az eredmény is ugyanaz lett. Egy kicsit többet érdemeltünk volna, hiszen a lehetőségeink megvoltak, de nem tudtuk feltenni a pontot az i betűre. A Videoton tudta. A kapott gólokat egyéni technikai hibák előzték meg, ezen most már ideje elgondolkodni. A második félidőben magas iramban játszottunk, kidolgoztunk néhány akciót, játékkal nem volt gond, az erővel sem, azonban jelen pillanatban van egy gól a Videoton javára. Gratulálok a Videotonnak a továbbjutáshoz, az én csapatomnak pedig a mutatott játékhoz!” – idézi a szakembert a dvtk.eu.

Videó – A Videoton jutott a legjobb nyolc közé:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik