Foci

Ezek a csúcsok dőltek meg a BL-ben kedden

Jairo Riedewald (Jairo Riedewald, ajax, )
Jairo Riedewald (Jairo Riedewald, ajax, )

A Bajnokok Ligája keddi játéknapja után összegyűjtöttünk néhány klub és BL-rekordot.

Két csúcsról, a nyolc meccsen 40 találat, 5 gól/meccses gólátlagról, illetve Luiz Adriano eg BL- mérkőzésen elért öt góljáról, amivel beállította Lionel Messi csúcsát már beszámoltunk korábban. Ellenben ezen a fantasztikus focikedden született még egy pár.

A Bayern München történetének legnagyobb idegenbeli sikerét aratta, bármelyik európai kupasorozatot is nézzük azzal, hogy hetet hintett Rómában (AS Roma-Bayern München 1-7)

 
Az alig 18 éves Jairo Riedewald (jobbra) az “öreg”, 26 éves Ivan Rakitic “bácsival” harcol a labdáért
Fotó: europress 

A Sahtar Donyeck a BATE Boriszov ellen az első félidőben hat gólt rúgott idegenben, amire szintén nem volt példa eddig. Igaz arra sem, hogy, mint a Bayern ötöt rúgjon egy csapat vendégként negyvenöt perc alatt, de ettől még az új rekordot az ukránok tartják. 

Chelsea is klubrekordot állított fel azzal, hogy 6-0-ra verte a Stamford Bridge-en, ugyanis ez volt a londoniak történetének eddigi legnagyobb arányú BL-győzelme. Aprócska, ám érdekes rekord az is, hogy Jose Mourinho edző 17 évesen és 112 naposan pályára küldte Dominic Solankét,  aki ezzel a kékek legfiatalabb BL-résztvevő futballistája lett.

További érdekesség, hogy a keddi volt az FC Porto 100. mérkőzése a legrangosabb európai kupasorozatban (BL és BEK együtt)Velük együtt immár kilenc olyan klub van Európában, amely elérte ezt a számot.

Az már csak az Ajax híveket mozgatja meg tán, hogy Barcelonában (Barcelona-Ajax (3-1) pályára lépett csapatukban a saját nevelésű, és 1996 szeptember 9-én született ballábas játékos Jairo Riedewald, aki az első olyan BL szereplő ajaxos labdarúgó, aki azt követően látta meg a napvilágot, hogy az együttes története utolsó nagy győzelmét aratva, 1995-ben megnyerte a BL-trófeát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik