Foci

Csak ikszelt az ETO, megnyert meccset bukott el a DVTK

A Győri ETO 1-1-es döntetlent játszott a Kecskemét otthonában, míg a Diósgyőr a Paks vendégeként kapott ki 3-1-re az OTP Bank Liga 7. fordulójának bepótolt mérkőzésein.

A győriek legutóbbi két meccsüket az MTK és a Puskás Akadémia ellen egyaránt elvesztették, így a lemondását is felajánló Horváth Ferencnek muszáj lett volna kitalálnia valamit a KTE ellen.

A vezetés megszerzése össze is jött a zöld-fehéreknek, a szünetre Lipták találatával előnnyel vonulhattak, de a kecskeméti alakulat nem adta fel, fél órával a rendes játékidő vége előtt Bebeto tüzelt a vendég kapuba, több gól pedig nem esett az összecsapáson.

 Fotó: MTI

A tabellán negyedik Paks a harmadik Diósgyőrt fogadta hazai pályán szerdán kora este, a rivalizáló felek csatájából pedig Csertői Aurél gárdája jött ki jobban.

A gól nélküli első játékrészt követően a másodikban Bacsa volt eredményes vendég részről, ezzel vezettek a miskolciak. Úgy tűnt, mindhárom pontot bezsebelik, a hajrában azonban előbb Gévay egalizált, majd Bartha a rendes játékidő vége előtt és a hosszabbításban is betalált, így 3-1-es hazai siker lett a vége.

Eredmények – OTP Bank Liga, 7. forduló:

Kecskeméti TE – Győri ETO FC 1-1 (0-1)
Kecskemét, 922 néző, v.: Solymosi

Kecskeméti TE: Tujvel – Botka (Gréczi, 58.), Lovric, Karan, Gyagya, Varga – Savic (Vukasovic, 89.), Eninful, Kitl – Balázs, Bebeto (Novák, 81.)

Győri ETO FC: Kocic – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Windecker – Varga, Rudolf (Strestik, 58.), Martinez (Koltai, a szünetben) – Priskin (Kvilitaia, 70.)

gólszerzők: Bebeto (60., 11-esből), illetve Lipták (36.)

sárga lap: Balázs (16.), Botka (26.), illetve Dinjar (24.), Svec (62.), Strestik (63.), Lang (83.)

MVM-Paks – Diósgyőri VTK 3-1 (0-0)
Paks, 810 néző, v.: Pintér
   
Paks: Molnár P. – Gévay, Fiola, Kovács G., Báló – Kecskés, Tamási (Kesztyűs 62.) – Bartha, Bertus, Haraszti (Kulcsár D. 90.) – Simon A. (Hahn 72.)

Diósgyőr: Antal B. – Okuka, Alves, Kádár, Husic – Gosztonyi (Griffiths a szünetben), Egerszegi, Elek, Bognár (Marjanovic a szünetben) – Bacsa, Barczi (Grumic 68.)

gólszerzők: Gévay (85.), Bartha (89., 93.), illetve Bacsa (56.)

sárga lap: Fiola (77.), illetve Kádár (47.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik