Foci

Izlandon megmozdult valami

lars lagerback (lars lagerback)
lars lagerback (lars lagerback)

Három forduló után Izland pontveszteség nélkül vezeti a csoportját. A vert mezőnyben Hollandia, Törökország többek közt. Mintha átalakulóban lennének az erőviszonyok.

Izland még soha nem győzte le Hollandiát. Tízszer futottak neki hétfő estig, de mindössze egy döntetlenre tellett tudásukból. Ehhez képest hétfőn 2-0-ra nyertek úgy, hogy Gylfi Sigurdsson – korábban Tottenham, most Swansea – révén már a 42. percben eldöntötték a meccset.

 
Lars Lagerback szerény, visszafogott szakember, nem valószínű, hogy Izlandon milliós fizetése lenne
Fotó: Europress 

Az izlandi válogatottat az a Lars Lagerback vezeti, aki a svéd kapitányként meglehetősen sok borsot tört a magyarok orra alá. A svéd nemzeti tizenegyet 2002-ben és 2006-ban is kivezette a világbajnokságra, ami előtte és azóta sem sikerült senkinek – 2010-ben neki sem. Majd húsz év szövetségi munka után ekkor küldték el, most Izlandon oktatja szervezett, türelmes játékra  a “halászokat”.

A törököket és a letteket egyaránt 3-0-ra verték, így hibátlanok, miközben Hollandiának csak három pontja van. Felvetjük: ha már Dárdai Pál úgyis csak négy meccs erejéig vállalta a kapitánykodást, felvetjük, nem kell ide hatalmas név, sokkal inkább egy hasonlóan szerény, de dolgos, többszörösen bizonyított tréner, mint  Lagerback. Ő 2011 óta dolgozik csöndesen Izlandon. A 2014-es világbajnokság selejtezőkörében meglepetésre 2.,  rájátszást érő helyen zárt csapatával, ahol aztán a horvátok jobbnak bizonyultak. A mostani, Eb-csoportkörös szereplésük már nem is annyira meglepetés…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik