Foci

Kikapott Norvégiától a vb-re készülő magyar válogatott

U20-as válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett a norvégok egy évvel idősebbekből álló válogatottja ellen Drammenben.

Az U20-as válogatott lejátszotta első felkészülési mérkőzését a nemrégiben kinevezett új szakvezető, Szalai László irányításával.

A csapat vasárnap érkezett meg Drammenbe, a norvégok elleni felkészülési meccs helyszínére, ahol a házigazdák U21-es válogatottja volt az ellenfél. A műfüves pályán lejátszott mérkőzés első negyedórájában egyik fél sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni, egy-egy veszélyesebb akció futott mindkét oldalon, komolyabb gólveszély nélkül – olvasható az mlsz.hu-n.


Fotó: mlsz.hu

A 23. percben egy bal oldalról belőtt szabadrúgást követően a magyar védők lába előtt elcsúszott a labda, Jonas Gröner csapott le rá, és 8 méterről a bal sarokba lőtt (1-0). A mezőnyben a folytatásban is egyenrangú volt a két válogatott, de a norvégok határozottabbak voltak a kapu előtt, és a 31. percben megszerezték második találatukat, egy védelmi hibát követően Marius Lundemo szerezte meg a labdát a 16-osunk előterében, majd 17 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-0).

A második félidőben cserék is lehetőséget kaptak a bizonyításra, de a szépítő gól váratott magára. Az utolsó tíz percre feljavult a játékunk, és a 81. percben sikerült szépítenünk is: Makrai Gábor bal oldali beadása után Nagy Dominik a kapunak háttal állva átvette a labdát, beforgatta védőjét, majd 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-1).

A hajrában adódott lehetőségünk az egyenlítésre is, de ezek kihasználatlanok maradtak, a norvégok 2-1-re megnyerték a találkozót. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik