Foci

Dárdai: “Elég sumákok a románok”

A válogatott második keddi edzése előtt Dárdai Pál sajtótájékoztatón vázolta terveit a szombati, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőre.

„Megérkeztünk az edzőtáborba, felmértük az ilyenkor szokásos dolgokat, ki milyen fizikai állapotban van, kinek milyen sérülése van, ki mennyit játszott a hétvégi bajnokin. Ezt kiértékelve állítottuk össze a heti programot. A sérült Simon Ádám és Vanczák Vilmos elhagyhatta a tábort, helyükre új emberek érkeztek” – kezdte Dárdai, majd részletezte a programot.

“Az első nap helyrehoztuk az izmokat, hogy a játékosok kipihenjék a mérkőzést. Kedden már a védekezés taktikai gyakorlása volt soron, délután pedig a játékba rakjuk bele ugyanezeket az elemeket. Holnap a támadásoknál tesszük ugyanezt. Csütörtökön a rögzített szituációk következnek, pénteken nem bántom a játékosokat, jöhet a szokásos mérkőzés előtti edzés, már a helyszínen.”

Fotó: mlsz.hu

Dárdai szakmai kérdésekbe a felállásról nem ment bele, ugyanis szeretnék meglepni az ellenfelet.

“Előnyben vagyunk a románokkal szemben, mi tudjuk, hogy ők hogyan állnak fel, milyen rendszerben játszanak. Mi viszont most hangsúlyozottan két meccsre készülünk. Kihajthatjuk magunkat Bukarestben az utolsó csepp vérünkig, de vár még ránk egy meccs utána három nappal. Valószínű, hogy nem toljuk fel annyira a védekezésünket, mint ahogy tervezünk Feröer ellen, de még az is lehet, hogy igen. Nem szeretném elárulni. Elég sumákok a románok, tudják ők azt, hogy mit akarnak, és kihasználják, ha az ember egyszer is hibázik. A tiszta játékidő ötvenöt-hatvan perc, ennek legalább a háromnegyedénél nagyon koncentráltnak kell lenni, a többinél meg úgyis nálunk lesz a labda.”

Fotó: mlsz.hu

A kapitány elárulta, van a fejében már egy kész kezdőcsapat, a nyolcvan százalékán nem változtat. De ha a héten valaki mégsem hozza úgy magát, akkor módosít.

“Lehet, hogy a srácok már érzik is, kire hogyan számítok. Ha valaki azonban nincs olyan passzban, vagy pont itt hozzák formába a társak, akkor változtatunk. Van még két-három napunk, hogy erről döntsünk. Megbeszéltük a románokat első nap, én nem akarok velük többet külön foglalkozni a meccsig. Annyit olvasnak róla, beszélnek róla a játékosok, hogy félő, amire odaérünk, fejben elfáradnak. Játékosként hétfőn nem görcsöltem rá arra, hogy szombaton jön a Bayern, ráértem arra pénteken. Jön a Ribéry, akit egyedül nem tudok megfogni, ki hogyan segít be, ezen már csak pénteken agyaltam. Addig nem. Fontos a játékosokat nem kiégetni agyilag, és hogy e mellé meglegyen fizikailag a kellő frissesség is.” 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik