Foci

Dárdai edzést tartott, Csányi már keresi az új kapitányt

Hétfőn délben találkoztak a Románia és a Feröer-szigetek ellen készülő magyar keret tagjai.

A Pintér Attilát váltó Dárdai Pál 24 labdarúgót hívott be a keretbe, ám egy játékos még nem állhat a rendelkezésére, ugyanis Kalmár Zsolt, a Lipcse labdarúgja hétfő este bajnoki meccset játszik, ezért csak kedden csatlakozik a társakhoz.

A többiek számára egy kapitányi eligazítással kezdődött az edzőtáborozás, Dárdai Pál ismertette játékosaival szakmai elképzeléseit, a következő napok programját, és érintőlegesen már a románok elleni taktikát is vázolta – írja az mlsz.hu.

 Fotó: MLSZ.hu

Délután egyórás videózással egybekötött taktikai megbeszélés következett, amelyen már a szombati ellenfelet, a román válogatottat mutatta be a szakmai stáb. Dárdai Pál első edzése részben átmozgató jellegű volt, de egy-két taktikai elemet már gyakoroltak a játékosok. 

Kedden már két edzés szerepel a programban, a délutáni tréning előtt, 16 órától Dárdai Pál és a csapat néhány játékosa sajtótájékoztatón áll a média rendelkezésére.

Hétfőn Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is nyilatkozott a szombati, komoly téttel bíró bukaresti összecsapásról. A futballelnök elmondta, eldőlhet az Európa-bajnoki selejtezősorozat kimenetele a válogatott soron következő két mérkőzésén.

 Fotó: MLSZ.hu

A jelenlegi kapitánykereséssel kapcsolatban csak annyit árult el az MLSZ elnöke, hogy harminc név ugyan most nincs a kalapban, de van olyan jelölt “aki jónak tűnik”. Dárdai Pál csak az év végéig vállalta a szakvezetői feladatokat.
    
Csányi Sándor kérdésre válaszolva azt mondta, egy év múlva nagyjából azzal lenne elégedett, ha a válogatott kiharcolná a 2016-os Európa-bajnokságon való szereplést, egy ötéves időszak végén pedig szeretné a magyar utánpótlás és bajnokság jelentős fejlődését látni, illetve azt, hogy több európai élcsapatban szerepel magyar játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik