Foci

Ötgólos meccsen verte a Juve az AS Romát

A játékvezető három megítélt tizenegyessel vált az olasz labdarúgó-bajnokság slágermeccsének egyik főszereplőjévé. A torinóiak a 86. percben, Bonucci révén szerezték meg a győztes gólt.

Igazi ínyencfalat várt vasárnap kora este az olasz labdarúgás szerelmeseire, ugyanis a Serie A két legjobb formában lévő csapata, a címvédő Juventus és kihívója, az AS Roma mérkőzött meg egymással Torinóban.

Az első félidőben ugyanakkor nem a két együttes játékosai, hanem a találkozó játékvezetője, Gianluca Rocchi volt a főszereplő, aki három tizenegyest is befújt – kettőt a hazaiaknak – és mindegyik ítélettel lehetne vitatkozni. Carlos Tévezt és Francesco Tottit nem érdekelte mindez, az argentin kétszer, az olasz egyszer volt eredményes büntetőből, Iturbe pedig akcióból talált be, 2-2-nél cseréltek térfelet a csapatok.

A második játékrész első nagy helyzete Tévez előtt adódott, majd Pjanicriogatott a hazai kapu előtt, de egyikből sem lett gól. A meccs utolsó negyedórájába érve a Juventus egyre jobban fáradni látszó ellenfele fölé kerekedett, Morata kapufájánál pedig kis híján újra megszerezte a vezetést az Öreg hölgy. A 86. percben, egy szöglet után Bonucci lőtte az alsó sarokba a lecsorgó labdát, a Juve így 3-2-re nyerte meg a találkozót. A lefújás előtt nem sokkal Morata és Manolas kapott azonnali piros lapot.

A Juventus továbbra is hibátlan a bajnokságban, míg a Roma először veszített pontokat.

Eredmény – Serie A, 6. forduló

Juventus – AS Roma 3-2 (2-2)
Gólszerzők: Tévez (27, 45+3. – mindkettőt 11-esből), Bonucci (86.) illetve Totti (32. – 11-esből), Iturbe (44.)
Piros lap: Morata (89.) illetve Manolas (89.)

Videó – Bonucci gólja győzelmet ért:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik