Foci

Szabics: “Szeretnék a háttérben maradni”

Szabics Imre is segíti Dárdai Pál munkáját a magyar válogatottnál, de szerintem nem ő az érdekes ebben a történetben.

A 36-szoros válogatott játékos a jövőben Dárdai munkáját segíti majd a nemzeti csapatnál. Kinevezése óta először beszélt a Nemzeti Sportnak. 

“Vági Márton, az MLSZ főtitkára és Dárdai Pali keresett, mit szólnék, ha erre a három mérkőzésre összeállnánk. Sokat nem kellett gondolkodnom, csak a Sturm Graz vezetőivel egyeztettem, hogy időben milyen elfoglaltságot jelentene ez a feladat. Abban maradtunk, hogy kétszer tíz napról van szó, és a feladatok összehangolásával menni fog” – mondta.

 Fotó: MTI

Az osztrák Sturm Graz megfigyelőhálózatának vezetője elmondta, ő nem szeretne középpontba kerülni a válogatottnál.

“Ebben a történetben nem én vagyok az érdekes, de talán nem is Dárdai Pál, hanem a magyar válogatott, az előttünk álló három mérkőzés, hogy mit tehetünk együtt azért, hogy minél sikeresebb legyen a csapatunk. Szeretnék a háttérben maradni, és nem naphosszat nyilatkozni…”

Hozzátette, nagyon örül a felkérésnek, hisz nemrég még játékosként erősítette az együttest.

“Hihetetlen megtisztelés, és ezt játékosként is hasonlóan éreztem: ha a magyar válogatottba hívnak, ha számítanak rád, menni kell. Tényleg igaz, hogy az ember a szívére hallgat. Szerintem óriási lehetőség, hogy harminchárom észtendősen, egy évvel az aktív karrier befejezése után a magyar nemzeti együttes edzői stábjában számítanak a munkámra.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik