Foci

Podolski arra vár, hogy leléphessen az Arsenaltól

Rendszeres játéklehetőség hiányában szerződésének 2016-os lejárta előtt elhagyhatja az Arsenal labdarúgócsapatát Lukas Podolski, a német válogatottal nyáron világbajnokságot nyert csatár.

A 29 éves támadó az RTL televíziónak nyilatkozva azt mondta, szenvedélye a játék és imádja a versenyhelyzeteket. “Ha viszont nincs lehetőségem a játékra és a versengésre minden hétvégén, akkor váltanom kell” – tette hozzá.
   
A 118-szoros válogatott Podolski 2012-ben szerződött az észak-londoni klubhoz, ahol azóta 55 bajnoki mérkőzésen 19 alkalommal volt eredményes. Az idei szezonban a vb-siker miatt extra pihenőt kapott Arsene Wenger vezetőedzőtől, ezért az első négy meccsen nem játszott, majd a legutóbbi nyolc találkozóból négyet a cserepadról volt kénytelen végignézni.


 Fotó: Europress Fotóügynökség

Podolski a szerda esti Bajnokok Ligája-meccsen, a török Galatasaray ellen hazai környezetben 4-1-re megnyert találkozón sem jutott szóhoz.
    
“Meglátjuk, mi történik majd, de ez mindenképpen egy olyan helyzet, amelynek a megoldásán el kell gondolkodni” – mondta még a német válogatottban 2004 óta 47 gólos futballista.
    
Az Arsenalnál a most nyáron a Manchester Unitedtől szerződtetett Danny Welbeck kap rendszeresen lehetőséget befejező csatárként, míg a sérüléséből lábadozó francia válogatott Olivier Giroud-ra a jövő év elejéig nem számíthat a csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik