Foci

Lázár Bence 23 évesen vonul vissza

Az Újpest labdarúgója egészségügyi okokra hivatkozva úgy döntött, fiatalon szögre akasztja a stoplist.

„Két évvel ezelőtt, május másodikán komoly gerincműtéten estem át. A műtét előtt ugyanis erős derékfájdalmakkal küszködtem. Azért vállaltam be az operációt, hogy esélyt kapjak a folytatásra. Dr. Varga Péter Pál főorvos tényként közölte velem, amennyiben nem lesz műtét, akkor valószínűleg be kell fejeznem a labdarúgást. A műtét után kilenc hónapot hagytam ki, folyamatosan rehabilitációra jártam. Szerettem volna egészségesen visszatérni a pályára. Nagy örömömre, 2013 márciusában mindez végre sikerült!” – írja az ujpestfc.hu

Fotó: MTI

A klub honlapjának nyilatkozta Lázár Bence elmondta, a visszatérése óta is rendszeres fájdalmai vannak, és ezek megakadályozták abban, hogy egészségesen futballozzon.

“Rengeteget gondolkoztam azon, hogy mi lenne a jó döntés. Az egészségemet szem előtt tartva, végül úgy döntöttünk a szeretteimmel, hogy felhagyok a labdarúgással. Nagyon fájó és nehéz döntés volt! A fájdalmaim, főleg az utóbbi egy évben egyre csak fokozódtak, még pihentetéssel sem szűntek meg. Alternatív gyógymódokkal is próbálkoztam, nem történt pozitív változás. Lassan 10 éve vagyok Újpest FC-játékos, gyönyörű éveket töltöttem a Megyeri úton.”

Fotó: MTI

“Itt lettem profi futballista. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak és a szurkolóknak is, akik mellettem álltak a sérülésem előtt, alatt és után. A hasonló helyzetben lévő sportolókkal pedig szívesen megosztom a tapasztalataimat. A jövőben folytatom a tanulmányaimat, de a legfontosabb az, hogy szeretnék a labdarúgás közelében maradni. Hajrá Lilák!”

A fiatal csatár 2010-ben mutatkozott be az NB I-ben, és rögtön duplázott a Kaposvár ellen. Azóta 60 mérkőzésen húzta magára a lila-fehér dresszt. Legutóbb Nyíregyházán szerepelt kölcsönben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik