Foci

Ibra nélkül is rangadót nyert a PSG, pontot szerzett a Roma

A Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában a Paris Saint-Germain 3-2-re legyőzte a Barcelonát, a Manchester City pedig továbbra is nyeretlen, mivel pontot rabolt tőlük az AS Roma.

A párizsiak ezúttal nem számíthattak Zlatan Ibrahimovicra, aki nem épült fel időre a sérüléséből, ennek ellenére bombaerős a PSG, bár az elmúlt hetekben csak bukdácsoltak a francia bajnokságban.

A Barcelona ellen azonban nagyon bekezdtek kedd este, mivel 26 perc alatt David Luiz és Verratti is betalált, apró szépséghiba, hogy közben Lionel Messi is meglőtte szokásos gólját (2-1).

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A második félidőben is lüktető, izgalmas játékot láthatott a közönség, két újabb találattal: előbb Matuidi, majd Neymar ünnepelhetett, így a különbség nem változott (3-2).

A hajrában a PSG kapufáig jutott, gólig viszont nem, ám az előnyüket így is megőrizték, és vezetik az F csoport. A kvartett másik meccsén az Ajax 1-1-re végzett az APOEL otthonában.

Az E jelű négyesben a Bayern München már korábban letudta a moszkvai meccsét, és ha nem is könnyen, de behúzták a bajorok a három pontot.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A másik összecsapáson a Manchester City az előző körben négygólos sikert arató Romát fogadta: az angolok már a 4. percben előnyhöz jutottak Agüero büntetőjével, majd visszaálltak, az olaszok pedig egyre több lehetőséget dolgoztak ki, ennek köszönhetően Totti a 23. percben egalizált. Tegyük hozzá, a Farkasok csapatkapitánya minden idők legidősebb gólszerzője lett a BL-ben 38 évesen és három naposan, megelőzve az eddigi korrekorder Ryan Giggset.

A szünet után a City dominált, de hiába a mezőnyfölény, a vezetést már nem tudták újra megszerezni, így végül pontosztozkodással zárult a meccs.

A többi mérkőzésről, köztük a Chelsea sikeréről IDE kattintva olvashatsz.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló

E csoport:
Manchester City (angol)-AS Roma (olasz) 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Agüero (4., büntetőből), illetve Totti (23.)

CSZKA Moszkva (orosz)-Bayern München (német) 0-1 (0-1)
Gólszerző: Müller (22., büntetőből)

F csoport:
Paris Saint-Germain (francia)-FC Barcelona (spanyol) 3-2 (2-1)
Gólszerzők: David Luiz (10.), Verratti (26.), Matuidi (54.), illetve Messi (12.), Neymar (56.)

APOEL (ciprusi)-Ajax Amsterdam (holland) 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Manduca (31.), illetve Andersen (28.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik