Foci

A Bayern Münchent nem láthatják a nézők

pep guardiola (pep guardiola, )
pep guardiola (pep guardiola, )

A Bajnokok Ligája történetének nyolcadik zárt kapus meccsén fogadja a CSZKA Moszkva a bajorokat.

Az UEFA februárban meszelte el az orosz klubot egy zárt kapus nemzetközi kupatalálkozóra, mert december 10-én szurkolói rasszista és szélsőjobboldali szimbólumokat mutattak fel a plzeni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. Meglehet, arról is a moszkvai fanatikusok gondoskodtak, hogy a hangulattalan, üresen kongó stadion ne legyen elég bosszúság a Bayern játékosainak. Könnyen lehet, ők törtek borsot a Pep Guardioláék orra alá, amikor hétfőre virradóra a Ritz Carlton hotelben megszólalt a tűzriadó, így másfél órán keresztül az egész csapat az utcán ácsorgott…

 
Pep Guardioláék hétfőn egy edzésssel melegítettek az üres lelátókra
Fotó: europress 

A csoport másik meccsén a Manchester City és az AS Roma nyugodtabb körülmények között, és egyaránt bajnoki győzelem után várja a keddi rangadót. 
A mérkőzés pikantériáját az adja, hogy a milliárdos manchesteriek lépéshátrányban vannak a csoport riválisokkal szemben, miután kikaptak Münchenben, míg a Roma könnyedén győzte le a Moszkvát az első körben. A Citynek azonban nem lesz egyszerű dolga, mivel Rudi Garcia tanítványai eddig minden meccsüket megnyerték a 2014/15-ös kiírásban, a Serie A-ban pedig csak rosszabb gólarányuk miatt szorulnak a második helyre.

A kedd másik rangadóját a Paris Saint-Germain és az FC Barcelona játssza. A PSG kifejezetten gyengén szerepelt eddig az idényben, s ugyan vereséget még nem szenvedett, kilenc tétmeccséből mindössze hármat tudott megnyerni, s ahogy a BL első körében az Ajax, úgy múlt szombaton a bajnokságban a Toulouse vendégeként is csak döntetlenre volt képes.

A párizsi gárda jelenlegi legnagyobb problémája, hogy Zlatan Ibrahimovic sérüléssel bajlódik, a legutóbbi két meccsen nem lépett pályára, és kedd este sem fog. A Barcelonának nincsenek a PSG-hez hasonló problémái, egyre jobb formában futballoznak, szombaton 6-0-ra kiütötték a Granadát, úgy, hogy Neymar hármat, Messi kettőt vágott. Eddig még gólt sem kaptak a bajnokságban. 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló programja:

E csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Bayern München (német) 18.00
Manchester City (angol)-AS Roma (olasz) 20.45
F csoport:
Paris Saint-Germain (francia)-FC Barcelona (spanyol) 20.45
APOEL (ciprusi)-Ajax Amsterdam (holland) 20.45
G csoport:
Sportin Lisboa (portugál)-Chelsea (angol) 20.45
FC Schalke 04 (német)-Maribor (szlovén) 20.45
H csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)-FC Porto (portugál), Lviv 20.45
BATE Boriszov (fehérorosz)-Athletic Bilbao (spanyol) 20.45

Az eddigi zártkapus mérkőzések a BL-ben:

2004/05: AS Roma-Bayer Leverkusen 1-1                    
         AS Roma-Real Madrid 0-3
2005/06: Internazionale-Glasgow Rangers 1-0
         Internazionale-FC Porto 2-1                    
         Internazionale-Artmedia Bratislava 4-0                    
2007/08: Olimpiakosz-Lazio 1-1
2008/09: Atlético Madrid-PSV Eindhoven 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik