Foci

Ezekre kell figyelni a Románia elleni meccsen

Sallói István is tagja Dárdai Pál szakmai stábjának a labdarúgó-válogatottnál. Az ő feladata az ellenfelek feltérképezése.

Sallói István volt a vendége a Digi Sport Reggeli Start c. műsorának, ahol elmondta, Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) főtitkára kereste meg azzal, hogy Dárdai Pál számít rá a stábjában. A KTE klubmenedzserét meglepte ez a döntés, mert korábban bebizonyosodott, hogy vannak ellentétes nézeteik a labdarúgásról. De emiatt is esett rá a beugró szövetségi kapitány választása.


Fotó: Digi Sport

Sallói feladata az ellenfelek feltérképezése, hibáik felnagyítása lesz. A románok elleni keret összetételébe nem is szólt még bele.

„Megfigyelő leszek a stábban, az ellenfeleket kell feltérképeznem fő feladatként. Ez nehéz lesz, élőben már nem láthatom ezeket a válogatottakat, pedig televízión keresztül korántsem látszik egy teljes csapat viselkedése, mozgása. Megnézem tehát a románok idei négy meccsét, de visszamegyek a legutóbbi román-magyarig az elemzésben. Az én feladatom kinagyítani a hibákat és a lehetőségeket A románok fő erénye a labdaszerzés utáni villámgyors kontra, erre kell felkészülnünk. Ki kell mérni a támadás-védekezés arányát patikamérlegen, mert a románok még otthon is átengedik a területeket, de ez csapda lehet. Hogy érdemes-e megkérdezni a Kolozsváron vezetőedző Miriuta László véleményét róluk? Igen, meg is fogom. Támpontokat kérek tőle is a románok egyéni erősségeiről-gyengeségeiről a párharcokhoz. A személyes tapasztalatok erősebbek sokszor a videózásnál” – mondta az október 11-i ellenfél kapcsán Sallói.

Sallói István úgy véli, Dárdai Pál hosszú távon is alkalmas lenne szövetségi kapitánynak. De szerinte akkor legalább tíz évre kellene odaadni neki a munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik