Foci

Dárdai: “Halálra dolgozom magam”

Dárdai Pál (dárdai pál, magyar válogatott)
Dárdai Pál (dárdai pál, magyar válogatott)

Dárdai Pál nem okoskodni jött, hanem tapasztalatot szeretne átadni a játékosoknak. Az újdönsült szövetségi kapitány örül neki, hogy nem külföldi trénert hoztak beugrónak, hanem őt. 

Dárdai Pál az MTVA kameráinak beszélt a válogatottnál végzett munka mikéntjéről.

Először is halálra dolgozom magam, hogy tele legyek információkkal. Aztán pihenek egy kicsit, hogy úgy álljak a csapat elé, hogy át tudjam adni a német önmagam. Azt szeretném, hogy a játékosok azt a Dárdait lássák, aki abban a közegben élt. Nem okoskodni jövök ide, hanem a tapasztalatokat átadni” – mondta a válogatott szövetségi kapitánya.

 Fotó: Europress

Ha egy külföldi jött volna, talán nem tudott volna rövid idő alatt nagy hatást elérni. Engem ismernek a játékosok, a stáb jó, és ha mindent összerakunk, abból lehet egy szép történet. Ha meg nem lesz, akkor is tettem le alapokat. Szerintem értelmes gondolatokkal jöttem, és szeretnék segíteni. Nagyon fontos lesz, hogy hogyan lépek fel az elején. Ha pedig végül sikeres leszek, akkor megtartom a magyar imidzsemet, ha nem, akkor elveszítem. Németországban nem leszek attól nagyobb ember, ha jól szerepelünk. Én ezen nem tudok nyerni” – tette hozzá Dárdai.

Egyetlen ember volt, aki azt mondta, hogy vállaljam el: Zecke Neuendorf, egy német barátom. Nagy vagány, közönségkedvenc volt. Ő azt mondta, ne vicceljek, mégiscsak a nemzeti válogatottról van szó. Majd meglátjuk, becsaptak-e az ösztöneim, de nem szoktak” – mondta Dárdai Pál.

A szövetségi kapitány hozzátette, hogy elsősorban azért bízik a külföldön játszó labdarúgókban, mivel ahhoz a futballhoz, amit ő szeretne játszatni a válogatottal, kinti ritmus kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik