Foci

Az Újpest csalódott az MLSZ döntése miatt

Vasárnap az Újpest-Ferencváros mérkőzésen fejbe dobták Lipcsei Gábort, a zöld-fehérek gyúróját. A lilák vezetősége szerint nem az ő szurkolójuk a tettes.

A 70. Újpest-Fradi meglepően sima hazai győzelmet hozott, ugyanis a zöld-fehérek nem találták a ritmust, így 2-1-es vereséget szenvedtek.

A meccset követően kiderült, az első percekben lesérült Gyömbér Gábor ápolására igyekvő Lipcseit a lelátóról fejbe dobták, felszakadt a fejbőre. Az MLSZ ezért – és mellette több más kihágásért – 1,5 millió forintra büntette az Újpestet.

A lilák közleményben tudatták, hogy nem értenek egyet a szövetség véleményével.

 Fotó: MTI

“Az Újpest FC csalódását fejezi ki a döntés kapcsán, annak egyes szakaszaival pedig nem ért egyet. A határozat nem objektív és független bizonyítékok alapján hozták meg. A biztonsági kamerák és a televíziós felvételek alapos vizsgálata után ugyanis megállapítható, hogy a felvételeken nem látszik olyan tárgy, amelyet a szektorok felől a sértett fél felé dobnának; továbbá nem azonosítható tettes, de a vendégcsapat gyúrójának vélt reakcióját sem lehet felfedezni, amely alapján feltételezni lehetne, hogy valamilyen dobott tárgy eltalálta. A felvételek alapján semmi sem indokolja azt, hogy az elkövető, aki megdobta a sértett felet, Újpest szurkoló volna. A határozat kizálrólag a vendégcsapat egyetlen tagjának állítása alapján született.”

Az Újpest ezt követően tárgyalás elrendelését kérték az MLSZ fegyelmi bizottságától, hiszen sportszerűtlen döntésnek vélik a határozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik