Foci

Magyarokkal riogatnak a románok

Prosport cikk (prosport)
Prosport cikk (prosport)

Románia legnagyobb sportnapilapja "érdekes" cikkel emlékezik és hangol egyben az október 11-én esedékes Románia-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőre.

2013.október 11., világbajnoki selejtező, Románia-Magyarország 0-3. Erre emlékeztet a prosport.ro ma közölt témába vágó cikke, amelyet címében így vezet fel: “Emlékezzünk 2013-ra. A magyar szurkolók nem látszottak a lelátón, ellenben sok problémát okoztak a vonaton és az utcákon.”

 

A cikk szövegében a felvezetésnek megfelelően nem a két válogatott esedékes Eb-selejtezőjének szakmai kérdéseivel, a csapatok várható összeállításával, a taktikával, netán a váratlan magyar kapitányváltással foglalkozik. Ellenben a magyar ultrák tavalyi látogatásával annál többet: “a szurkolók ittas állapotban érkeztek Bukarestbe, számos problémát generáltak már a vonaton, így volt dolguk a román rendőröknek bőven.” Mindezt egy szolíd képsorozattal támasztják alá.

Tény, valóban voltak előállítások, problémák, ahogy az két kelet-közép-európai válogatott egymás elleni meccsén szinte minden esetben, mindenhol lenni szokott. E futball-szubkultúrális ténymegállapítást azzal fokozza a cikk szerzője, hogy: “tavaly a szomszédos ország ultrái háborúzni érkeztek, ezért kevés energiájuk maradt a szurkolásra”.

A prosport.ro így hangol a számunkra borzalmasan végződő este egy éves évfordulóján esedékes október 11-i Eb-selejtezőre.

Mindezt arra hivatkozva teszi, hogy mivel Magyarországon mától vásárolhatóak jegyek a mérkőzésre“a román rendezők által biztosított 2852 belépő várhatóan rekordidő alatt kel el a magyar ultrák közt.”

Lényegében előre pánikolnak. De semmiképp ne legyen igazuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik