Foci

Mégsem szól bele a NAV az NB1-be

PMFC (pmfc, )
PMFC (pmfc, )

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mégsem törli a pécsi futballklubot üzemeltető cég adószámát, így elhárult a bajnokság menet közbeni feladásának veszélye.

Mint korábban beszámoltunk róla, december óta tulajdonlási és adózási problémákkal küzd a PMFC. Matyi Dezső tulajdonos tavaly év végén szóban bedobta a törülközőt, majd el se ment, mégis visszatért. Mindeközben a futballt működtető kft.-nek a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal is meggyűlt a baja – első fokon törölni akarták a cég adószámát, ami automatikus kizárást jelentett volna az NB1-ből.

Hargitai János, a PMFC elnöke most arról számolt be, hogy a NAV másodfokon felülbírálta és megsemmisítette korábbi határozatát, nem törli a futball-kft. adószámát. “Most már csak a cégbíróságon, illetve az ítélőtáblán a sor, hogy az adóhivatal felterjesztésére megszüntesse a kényszertörlési eljárást. Mivel a kulcskérdés az volt, hogy a NAV megváltoztatja-e korábbi döntését, a bírói eljárás már csupán formalitás – ez esetben nincs vagy-vagy” – nyilatkozta az nso-nak a sportvezető

Ha mindez megtörténik, úgy a csapat megúszta a kizárást az NB I-ből, ergo a NAV nem szólt bele az NB1 végkimenetelébe..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik