Foci

Egy fejes hozta meg a madridi sikert

A címvédő Atlético az Almería otthonában nyert 1-0-ra a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Négy bajnoki után ugyan még veretlen a címvédő Atlético Madrid a bajnokságban, azonban a szurkolói nem maradéktalanul elégedettek: a Celta Vigo elleni, legutóbbi döntetlent nehezen viselték a drukkerek. Kedden ráadásul ahhoz az Almeríához látogatott a fővárosi együttes, amelyik a pocsék rajtja után a hétvégén legyőzte a Real Sociedadot idegenben.

Godín fejesével már korán jelezték a Matracosok, hogy nyerni mentek Andalúziába, azonban hiába a madridi mezőnyfölény, az első félidőben nem született gól. A 60. percben járt a mérkőzés, amikor egy szöglet után Miranda a védők gyűrűjéből a hálóba csúsztatott. A hajrában a vendégek talán a kelleténél jobban visszahúzódtak, így volt pár veszélyes lehetősége – elsősorban pontrúgásokból – az Almeríának, ám nem sikerült egyenlíteni, 0-1 lett a vége.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az újonc Eibar a Villarreal ellen is sokáig bravúrosan állt, Arruabarrena a 8. percben bevette a Sárga Tengeralattjáró kapuját, ám Moreno második felvonásban egyenlített, osztoztak a pontokon a csapatok.

Váratlan vereségbe szaladt bele az Athletic Bilbao: a baszkok ugyan vezettek a Rayo Vallecano otthonában, de Leo Baptistao duplájával fordított és nyert a hazai együttes.

Eredmények – La Liga, 5. forduló

Almería – Atlético Madrid 0-1 (0-0)
Gólszerző: Miranda (60.)

Eibar – Villarreal 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Arruabarrena (8.) illetve Moreno (71.)

Rayo Vallecano – Athletic Bilbao 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Leo Baptistao (39., 89.) illetve Aduriz (20.)

Videó – Miranda győztes gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik