Foci

Az Újpest szembemegy az MLSZ Fegyelmi Bizotsággal

Ha kedd, akkor MLSZ Fegyelmi Bizottsági (FEB) büntetések. Ha szerda, akkor méltatlankodás. Most az Újpest sokallja a büntit, ezért tárgyalást követel.

Kedden súlyosan megbüntette az MLSZ FEB az Újpestet, mivel a hétvégi rangadón (Újpest-Fradi 2-1) – bár a rendezők több szektort is lezártak és nagyjából csak 250 békésen szurkoló Fradi-drukker volt a vendégszektorban – történt egy s más….

A szokásos verbális inzultálás és vizuális effektek – lila füstbomba – mellett a legsúlyosabb tán, hogy egy magáról megfeledkezett hazai drukker a találkozó elején fejbedobta Lipcsei Gábort, a Fradi gyúróját, akinek vérzett a feje, ápolásra szorult.

Az MLSZ-szankciókra reflektálva az újpestfc.hu arról számolt be, hogy – ugyan a határozatok enyhített rendelkezések, köszönhetően annak, hogy a rendbontókat kiemelték a rendezők a táborból, és hogy a klub elnézést kért a Ferencvárosi TC-től valamint Lipcsei Gábortól, a csapat gyúrójától, aki a derbi első perceiben megsérült – az újpest a határozat bizonyos részeivel nem ért egyet, így az MLSZ fegyelmi bizottságától újabb tárgyalás megtartását kéri.

 
Volt itt minden: lila füst és leereszkedett lila köd…. Mi lett volna ha kikap a csapat? 
Fotó: MTI 

Az MLSZ FEB határozat:

A FEB az Újpest–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása), nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz bevitele és használata, rasszista megnyilvánulás (huhogás), az ellenfél gyúrójának fejbe dobása miatt azÚjpestet, mint visszaesőt 1 500 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá két soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Stadion B és D szektorának lezárását rendeli el. A szektorok lezárásának végrehajtását a FEB három hónapra felfüggeszti. Végre kell hajtani a fegyelmi büntetést, ha a sportszervezet a felfüggesztés időtartama, azaz három hónap alatt újabb fegyelmi vétséget követ el.

A bizottság enyhítő körülményként értékelte a rendező sportszervezet vonatkozásában, hogy a rendezők a pirotechnikát alkalmazó szurkolót azonosították és kiemelték. A FEB enyhítő körülményként értékelte az Újpest büntetésének kiszabásakor, hogy a fegyelmi vétségek megakadályozására intézkedés történt és a klub a találkozó után közleményben, a nyilvánosság előtt bocsánatot kért szurkolója tettéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik