Foci

Megszórta Bulgáriát a női fociválogatott

A magyar válogatott 7-0-ra győzte le Lovecsben a bolgárokat, a csereként beállt Vágó Fanni négy gólt szerzett a találkozón.

Női A-válogatottunk utolsó vb-selejtezőjén lépett pályára szerdán, az ellenfél a csoport sereghajtója, Bulgária volt Lovecsben. Markó Edina támadóbb szerkezetben küldte pályára együttesét, mint a múlt heti, osztrákok elleni találkozón, és a magyar válogatott gyorsan magához is ragadta az irányítást, s már az első percekben kialakított néhány kecsegtető lehetőséget.

Az első helyzet Zeller Dóra előtt adódott, majd nem sokkal később, a 9. percben Sipos Lilla a kapufát találta el – írja az mlsz.hu.


Fotó: mlsz.hu

A folytatásban is jelentős fölényben játszottunk, és a 30. percben megszereztük a vezetést, Szuh Erika szögletét követően Csiszár Henrietta továbbított a hálóba (0-1). A gól nem változtatott a játék képén, maradt a magyar dominancia, és a 39. percben megdupláztuk az előnyt, ezúttal is Szuh szöglete vezetett a gólhoz, a beadás után Tóth Gabriella hozta helyzetbe Sipos Lillát, aki a hálóba lőtt (0-2). 

Bár a játékra nem lehetett panasz, a szünetben Markó Edina kettőt cserélt, Vágó Fanni és Rácz Zsófia állt be. Vágó tökéletes csere volt, egészen parádés csatárteljesítményt nyújtott: 25 perc alatt egymaga négyszer talált a bolgár kapuba, ezzel a 71. percben már 6-0-ra vezetett a magyar válogatott, Sipos két, Zeller és Csiszár egy-egy gólpasszal segítette “munkáját”. 

Az utolsó húsz percre már csak a gólkülönbség maradt nyitott kérdés, a hazaiak erejéből szépítésre nem futotta, ráadásul a hosszabbítás másodperceiben Sipos megszerezte második találatát is, a végeredmény így Bulgária-Magyarország 0-7. 

A győzelemmel a magyar válogatott 12 ponttal zárta a világbajnoki selejtező sorozatot, csoportja negyedik helyén. 

Eredmény – Vb-selejtező

Bulgária-Magyarország 0-7 (0-2)

Magyarország: Szőcs Réka – Szeitl Szilvia, Gál Tímea, Tálosi Szabina, Tóth Gabriella (Vágó Fanni, 46.) – Nagy Lilla (Rácz Zsófia, 46.), Hummel-Smuczer Angéla, Csiszár Henrietta (Pádár Anita, 77.), Sipos Lilla – Szuh Erika, Zeller Dóra

Gólszerzők: Csiszár 30., Sipos 39., 91., Vágó 51., 64., 67., 71.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik