Foci

A Real otthonában nyert az Atlético

Vendéggyőzelem született a spanyol labdarúgó-bajnokság madridi rangadóján.

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és a bajnoki címvédő Atlético Madrid találkozóján a Matracosok kissé váratlanul vezetést szereztek a Santiago Bernabéu Stadionban: a 10. percben, egy szöglet után Tiago fejelhetett üresen és nem hibázott a kapu torkában.

Nem zavarta meg a bekapott gól a hazaiakat, több nagy helyzetük is akadtak, mígnem a 26. percben Cristiano Ronaldo kiharcolt, majd értékesített egy tizenegyest. A Real ráerőltette akaratát a riválisra, azonban az Atlético kihúzta a szünetig.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második felvonásban sem változott a játék képe, Carlo Ancelotti csapata nagy mezőnyfölényben játszott, ám helyzetet nem tudott ebből kialakítani. A 63. percben a hazaiak olasz vezetőedzője csatárposzton frissített, Benzema helyére Javier Hernandez állt be, valamivel veszélyesebbé is vált a Real, de az Atlético talált be kis híján, Arda Turan lövése kerülte el centikkel a kaput.

A csereként beálló török játékos nem sokkal később, a 76. percben hajszálpontos labdát kapott a tizenhatoson belül – a labdát átlépő Raúl Garcia megmozdulása felért egy assziszttal – és kapásból az alsó sarokba lőtt, Casillasnak esélye sem volt védeni. Az Atlético Madrid védelme nem remegett meg a lefújásig, a Matracosok így egymást követő két idényben nyertek a nagy rivális otthonában bajnokit – korábban erre még nem volt példa.

Eredmény – La Liga, 3. forduló

Real Madrid – Atlético Madrid 1-2 (1-1) 
Gólszerzők:
Cristiano Ronaldo (26. – 11-esből) illetve Tiago (10.), Turan (76.)

Málaga – Levante 0-0

Videó – Arda Turan győztes gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik