Foci

Az MTK elhozta Pápáról a három pontot

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában az MTK az edzőváltáson átesett Pápa ellen tudott nyerni.

A válogatott szünetben Mátyus János váratlanul lemondott a vezetőedzői posztról, így a Lombard Pápa hirtelen tréner nélkül találta magát. Mátyus helyét Kovács László vette át a padon, így nem indult túl jól a sárga-feketék felkészülése az MTK elleni találkozóra.

A fővárosiak ugyanakkor remek rajtot vettek, négy mérkőzés mellett kétszer szenvedtek vereséget, ezzel az eredménnyel pedig közel jártak a dobogóhoz is.

 Fotó: MTI

A találkozón az MTK alakítoitt ki több helyzetet, de a hazaiak is próbálkoztak a gólszerzéssel, majd a 45. percben meg is rezzent a háló: a 45. percben Hídvégi előrevágott labdáját Vass Patrik fejelte a kapuba (0-1).

A második felvonásban Hegedűsnek és Szűcsnek is bravúros védéseket mutatott be, így az eredmény már nem változott, vagyis a Pápa elszenvedte idei harmadik vereségét, az MTK pedig fellépett a tabella második helyére.

Eredmény – OTP Bank Liga, 7. forduló

Lombard Pápa Termál FC-MTK Budapest 0-1 (0-1)
Pápa, 1000 néző, v.: Vad II

Gólszerző: Vass P. (45.)
Sárga lap: Vukmir (72.), Nagy Tamás (41.), illetve Nagy Tibor (22.)

Pápa: Szűcs – Tóth (Kenesei, 75.), Nagy Tamás, Bogunovic, Frizoni – Faggyas, Csizmadia, Zulevs (Benkő, 63.), Csilus, Sluka (Jagodics, 11.) – Popin

MTK Budapest: Hegedüs – Nagy Tibor, Vukmir, Kelemen, Hidvégi (Vass Á., 82.) – Pölöskei, Kanta, Poór – Vass P. (Cseke, 65.), Sergio (Csiki, 68.), Horváth Zs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik