Foci

Változtatnának a BL kiemelési kalapjain

Az El Mundo Deportivo újságírója, Francesc Aguilar érdekes állítással állt elő, amely megváltoztatná a Bajnokok Ligája csoportkörének kinézetét.

A publicista szerint néhány nagyobb egyesület mellett az Európai Klubszövetség (ECA) valamint nagyobb műsorszolgáltatók is nyomást helyeztek az UEFA-ra, miszerint annak változtatnia kellene a BL-kiemelések megállapításában.

Egészen mostanáig a kiemeléseket meghatározta a bajnokság erőssége és az abban elért helyezés együtthatója, azonban ez változna és a legerősebb kalapba az aktuális címvédő mellé a hét legerősebb bajnokság – Spanyolország, Anglia, Németország, Portugália, Olaszország, Oroszország és Franciaország – győztese kerülne.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A példa kedvéért, ha ez a szabály már idén életbe lépett volna, akkor a címvédő Real Madrid mellett az Atletico Madrid, a Manchester City, a Bayern München, a Benfica, a Juventus, a CSKA Moszkva és a PSG kapott volna helyet az első kalapban és olyan csapatok, mint a Barcelona, Chelsea, Arsenal csak gyengébb besorolással élhettek volna.

A tervezetet többek között, ezért is bírálják sokan az elit bajnokságokban illetve az sem világos, hogy az Európa Liga győztes, hova kerülne a kiemelésnél, hiszen jövőre automatikus indulási jogot szerez a trófea elhódításával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik