Foci

Hirdetésben keres focistákat a magyar csapat

Álláshirdetésben keres labdarúgókat az NB III-as Salgótarjáni Barátok Torna Club (SBTC); az MTI szerdán úgy értesült, hogy erre külföldi állampolgárok munkavállalási engedélye miatt van szükség.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) honlapján közzétett hirdetés szerint az SBTC szeptember 15-től napi nyolc órában határozatlan időre alkalmazná a labdarúgókat. Elvárt gyakorlati idő nem szükséges és elvárt szakképzettség sincs. 

A szokatlan hirdetésről az MTI megkérdezte a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatóját. Tamási Ildikó elmondta: hivatásos sportolók esetében nincs szükség a munkaerő-piaci helyzet vizsgálatára, és nem is kell beadni munkaerőigényt.

 Fotó: Thinkstock

Mint mondta, jelen esetben még nem dönthető el, hogy az SBTC-nél hivatásos vagy amatőr sportolókat akarnak-e foglalkoztatni.

Kitért arra is, hogy uniós tagállam állampolgárai szabadon vállalhatnak munkát Magyarországon, a munkavállalásához nem kell engedély, és munkaerőigényt sem kell benyújtania, a foglalkoztatónak csupán bejelentési kötelezettsége van a munkaügyi központ felé a munkaviszony létesítéskor, illetőleg megszűnésekor.

Az MTI úgy tudja, hogy a salgótarjáni klub brazil játékosokat foglalkoztatna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik