Foci

Ötöt vágtak a spanyolok, Svájcban nyert Anglia

A 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában a háromoroszlánosok bravúros győzelmet arattak Svájcban, míg a spanyolok kisujjból kirázták a sikert Macedóniával szemben.

A C jelű hatosban a toronymagas esélyes spanyolok hozták a papírformát, s Ramos, Paco, Busquets egy-egy, és Silva két góljának köszönhetően laza 5-1-gyel küldték haza Macedóniát. A további mérkőzéseken Szlovákia Ukrajnából vitte el mindhárom pontot, míg a Luxemburg-Fehéroroszország összecsapáson 1-1 lett az eredmény.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Az E csoport három mérkőzésén mindössze öt gól született. Danny Welbeck volt az angolok hőse, az Arsenal újdonsült támadója a második félidőben kétszer is eredményes tudott lenni Svájcban, így tudott győzni 2-0-ra Roy Hodgson együttese. Észtország emberelőnyben verte 1-0-ra Szlovéniát, San Marino pedig 2-0-ra kapott ki Litvániától. 

Fotó: Europress fotóügynökség

A G jelű selejtezőcsoportban Oroszország már hat órakor lejátszotta a maga meccsét Liechtenstein ellen, a szbornaja a papírformának megfelelően 4-0-s győzelemmel zárta a találkozót. Az esti meccseken Ausztria és Svédország nem bírt egymással, Montenegro ellenben hazai pályán 2-0-ra nyert Moldova ellen.

Eredmények – Eb-selejtező, 1. forduló:

C csoport:
Luxemburg-Fehéroroszország 1-1 (1-0)
Spanyolország-Macedónia 5-1 (3-1)
Ukrajna-Szlovákia 0-1 (0-1)

E csoport:
San Marino-Litvánia 0-2 (0-2)
Svájc-Anglia 0-2 (0-0)
Észország-Szlovénia 1-0 (0-0)

G csoport:
Ausztria-Svédország 1-1 (1-1)
Montenegró-Moldova 2-0 (1-0)
Oroszország-Liechtenstein 4-0 (1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik