Foci

Szalai: Pintér nem tartozik nekem magyarázattal

Szalai Ádám a Nemzeti Sportnak elmondta, most látta elérkezettnek az időt, hogy visszamondja a válogatottságot.

A történetet onnan kell kezdenünk, hogy a magyar támadó október közepén, a magyar-andorrai tét nélküli vb-selejtező előtt egy nappal kendőzetlenül elmondta véleményét a magyar futball jelenlegi helyzetéről, bírálva annak szinte összes szereplőjét, a játékosokon át az edzőkig és a szövetségig.

Szalai ezt követően nem is kapott behívót a nemzeti csapatba, Pintér Attila nem is számolt a csatárral, és fordítva, ám eddig a 26 éves labdarúgó nem mondta ki nyíltan, hogy nem is akar többé a válogatottban szerepelni.

Csütörtökön viszont megtette: a Facebookon tett közzé egy üzenetet, melynek lényege, amíg a körülmények nem változnak, és amíg Pintér Attila a szövetségi kapitány, addig nem kíván többet címeres mezt húzni magára.

 Fotó: MTI

Pintér gyorsan, de röviden reagált Szalai üzenetére: “Ádám olyan meghívást akar visszautasítani, amit nem is kapott meg”áll a nyilatkozatban.

A sportnapilapnak a csatár bővebben kifejtette a véleményét, és a többi között arról is beszélt, hogy miért pont most hozta meg ezt a döntést.

“Mert most láttam elérkezettnek az időt, és így tartom tisztességesnek. Vasárnap kezdődik az Eb-selejtező, szerettem volna a rajt előtt ismertetni az álláspontomat” – mondta a Hoffenheim játékosa, aki tagadja, hogy ez Pintér Attila ellen szól.

Fotó: MTI 

“A szövetségi kapitány hozott egy döntést a kinevezésekor, amelyet én maximálisan tiszteletben tartok. Különben sem hiszem, hogy elszámolással vagy magyarázattal tartozna nekem vagy bármelyik játékosnak. És ez így van rendjén, mert mint mindenütt, a keret kialakítása kizárólag a szövetségi kapitány feladata, abba senki másnak nincs beleszólása.”

Szalai arra nem tudja a választ – vagy csak nem akarja tovább mélyíteni az ellentétet -, hogy az októberi kifakadása miatt nem számítottak rá eddig sem, de mint mondta, Pintér kinevezése óta nem beszélt a szövetségi kapitánnyal, ezért inkább a szakvezetőt kellene kérdezni.

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap Észak-Írország ellen kezdi meg a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik