Foci

Di María elintézte a német válogatottat

Az argentin labdarúgó-válogatott 4-2-re nyert idegenben a Németország elleni felkészülési mérkőzésen. Angel Di María három gólpassz után maga is betalált.

Szerdán több barátságos válogatott meccset is játszottak Európa-szerte, ám mind közül kiemelkedett a Németország-Argentína összecsapás, amely a labdarúgó-vb döntőjének visszavágója. Brazíliában a németek nyertek 1-0-ra, Götze a hosszabbításban döntött.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ezúttal Düsseldorfban csapott össze a két együttes, a német szurkolók pedig ünneplésre készültek. Ehhez képest egy félidő után síri csend borult a stadionra – néha azért fütyültek a hazai drukkerek –, ugyanis az argentinok Angel Di María két gólpasszának is köszönhetően 2-0-ra vezettek – Lamela gólja szépségdíjas volt. A németektől csak kihagyott helyzetekre futotta.

Pocsékul indult a második félidő a világbajnok németek szempontjából, mert a 48. percben Fernandez fejjel tovább növelte az argentin előnyt, hogy aztán az addigra már három asszisztnál járó Di María is meglője a maga gólját. Az 52. percben jött össze a szépítés a Nationalelfnek, Schürrle kotorta be közelről a labdát a hálóba. Az utolsó negyedórába érve Reus lőtt kapufát, majd Götze megpattanó lövése után már 2-4 volt az állás. A lefújásig még akadt pár gólszerzési lehetősége a német válogatottnak, de az eredmény már nem változott. Lionel Messi kihagyta a meccset.

Dánia Törökországgal találkozott és ugyan az északiak Agger büntetőjével vezetést szereztek, a vendég együttes előbb egyenlített, majd a 92. percben, a csereként beállt Tufan révén a győzelmet is megszerezte.

Az oroszok Azerbajdzsánt fogadták, a szbornaja a duplázó Alekszandr Kerzsakov vezérletével nyert 4-0-ra. A szentpétervári csatár immár egyedül tartja a válogatottsági gólrekordot, 28 találatnál jár.

Eredmények – felkészülési mérkőzés

Németország – Argentína 2-4 (0-2)
Gólszerzők: Schürrle (52.), Götze (78.) illetve Agüero (20.), Lamela (40.), Fernandez (48.), Di María (50.)

Oroszország – Azerbajdzsán 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Kerzsakov (6., 12.), Ignasevics (41.), Granat (81.)

Litvánia – Egyesült Arab Emírségek 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Matulevicius (41.) illetve Sanqour (90+3.)

Ukrajna – Moldova 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Bezus (63.)

Lettország – Örményország 2-0 (1-0)
Gólszerző: Sabala (16., 75.)

Dánia – Törökország 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Agger (35. – 11-esből) illetve Sahan (55.), Tufan (90+2.)

Csehország – Egyesült Államok 0-1 (0-1)
Gólszerző: Bedoya (39.)

Írország – Omán 2-0 (1-0)
Gólszerző: Doyle (20.), Pearce (81.)

Videó – Lamela gólja:

Videó – Di María gólja se volt semmi:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik