Foci

Felcsútra jön az új Messi

Pénteken az U21-es labdarúgó válogatott Európa-bajnoki selejtezőt játszik Spanyolország legjobbjai ellen. Munir el-Haddadi, az Ifjúsági Bajnokok Ligája tavalyi gólkirálya és legjobb játékosa is jön.

Megszokhattuk már, az UEFA úgy szervezi a programot, hogy a felnőtt válogatottak meccsnapja előtt egy-két nappal a közvetlen utánpótlás is megmérkőzzön. Így lesz ez a hétvégén is – csütörtökön 16 órakor a fiatalok Felcsúton, vasárnap, 18 órakor a Groupama Arénában a felnőttek Észak-Írország ellen lépnek pályára.

A Dajka László által a soron következő két találkozón megbízott szövetségi kapitányként vezetett U21-es válogatott Spanyolország legjobbjait fogadja. A mérkőzésnek magyar szempontból a nagyarányú vereség elkerülésén kívül nincs tétje, ellenben aki kilátogat a felcsúti Pancho Arénában megrendezésre kerülő találkozóra, az testközelből láthatja a Barcelona szeptember 1-től már 19 éves ékkövét.

 
Munir el-Haddadi isteni tehetség
Foto: europress

A katalánok által csak az új Messiként emlegetett futballista marokkói szülők gyermekeként Madridban született, mégis ifjú kora ellenére már az U21-es válogatottnak a tagja, miközben ugyan az Atléticóban kezdte kergetni a labdát, de végül úgy alakult, hogy a Barcelonát erősíti.

Természetesen idén már be is mutatkozott a Camp Nou közönségének is. Első bajnokiján a 46. percben Rakitic pazar labdája után bal külsővel ütemtelenül emelte át a labdát a kifutó Tyton kapuson és így góljával beékelődött a példakép Messi két találata közé.

Munir el-Haddadi az Ifjúsági Bajnokok Ligájában tavaly 10 meccsen 11 gólt lőtt. Gólkirály és a torna legjobb játékosa lett ezzel. A transfermarkt.com szerint 5 millió eurót ér jelenleg, de a klub ennél is többre taksálja, egyes információk szerint 35 milliós a kivásárlási értéke – már most.

Miatta mindenképpen érdemes lesz megnézni a meccset.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik