Foci

Továbbra is veretlen a Diósgyőr

Az NB I 6. fordulójának zárómeccsén, a Diósgyőr-Debrecen keleti rangadón 1-1-re végeztek a felek.

A két piros-fehér gárda összecsapásán Tomiszlav Szivics csapata meglepetésre készült, hiszen bár a Diósgyőr jobban kezdte az idényt, a DVTK-DVSC párharc elmúlt tíz élvonalbeli mérkőzésén egyetlen egyszer tudtak a miskolciak nyerni.

A vasárnap esti rangadó nem kezdődött túl izgalmasan, a szakadó esőben egyik csapat sem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani, majd a 31. percben megtört a jég: ekkor Korhut centerezését követően az ex-diósgyőri Seydi bólintotta a hálóba.

 Fotó: MTI

A szünet után aktívabban focizott a Debrecen, ám a sok apró szabálytalanság és pontatlanság miatt nem tudott folyamatos játék kialakulni.

A fordulatot a 77. perc hozta meg, ekkor Zsidai kezezés miatt megkapta második sárgáját, vagyis megfogyatkoztak a vendégek, a Diósgyőr pedig mindent egy lapra feltéve kezdett el rohamozni.

A totális offenzíva meg is hozta az eredményét, a 84. percben Okuka adott középre, Griffiths pedig precízen a hálóba fejelt (1-1).

A hosszabbítás perceiben Novakovicnak még bravúrokat kellett bemutatni az eredmény megőrzéséhez, Marjanovic pedig a kapufát találta el, így maradt a pontosztozkodás.

A DVTK továbbra is veretlen az NB I-ben, a Debrecen pedig 2-2-2-es mérleggel áll a 7. helyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik