Foci

Pályája csúcsán hagyja ott a Liverpoolt a védő

Daniel Agger úgy döntött, hogy visszatér nevelőegyesületéhez, a dán Bröndbyhez.

Nem mindennap hallani ilyen történetről. Daniel Agger 29 esztendős, ereje teljében van és már 2006 óta a Liverpool labdarúgócsapatát erősíti, eddig 232 mérkőzést húzott le a Vörösök színeiben, ezeken 14 gólt szerzett. Egy-egy FA-kupát, Ligakupát és Szuperkupát nyert a csapattal.

Az előző idényben 20 meccsen lépett pályára a Premier League-ben, ezek közül 16-on kezdőként. Most mégis arra kérte a Liverpool vezetőit, hogy engedjék el. Méghozzá nevelőegyesületéhez, a Bröndbyhez – pályafutása egyetlen másik csapatához. 3 millió fontért vált klubot.


Fotó: Europress Fotóügynökség

„A Liverpool életem egy nagy részét jelenti, a családom is itt él már régóta, így nehéz döntést kellett meghoznom. Ugyanakkor úgy érzem, hogy az a legjobb, ha karrierem ezen szakaszában visszatérek a Bröndbyhez. Máshová úgysem mentem volna. Az utóbbi években számos ajánlatot utasítottam vissza” – mondta Agger a klub hivatalos honlapjának.

„Köszönettel tartozom a liverpooli drukkereknek, hogy mindig támogattak. Viszont egyre jobban érezni kezdtem annak a hatásait, hogy a Premier League egy igen fizikális bajnokság. Nem maradhatok úgy, hogy tudom, nem bírnám ezt a kihívást hétről hétre” – magyarázta Agger, miért is távozik.

Brendan Rodgers elmondta, sajnálják, hogy a játékos így döntött, de támogatják a döntésében és sok sikert kívánnak neki és a családjának a továbbiakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik