Foci

Vajon Allegri lesz-e olyan jó, mint Conte

A hétvégén kezdődik az olasz labdarúgó-bajnokság 2014/15-ös szezonja. A címvédő Juventus sorozatban negyedik bajnoki címét szerezheti meg, feltéve, ha az új edző képes lesz tartani elődje szintjét.

A címvédő Juve sikeredzője, Antonio Conte augusztus 14-én szövetségi kapitány lett, a helyét Massimiliano Allegri vette át. A 47 éves szakvezető az előző idényben az AC Milant irányította, de kevés sikerélményben volt része, ez év januárban kirúgták. Torinóban abban bíznak, új állomáshelyén több lesz.. A zebrák kihívói között minden esetre ott lesz az AS Roma, az Internazionale és természetesen az AC Milan is.

 
A kép azt sugallja, mintha a nagy Allegrinek gratulálna a kis Conte, de a jelen helyzet épp fordított
Fotó: europress 

“Meg akarjuk és meg is fogjuk mutatni, hogy Conte nélkül is képesek vagyunk győzni. Minden évben egyre keményebb újra nyerni, de lehetséges, hogy most épp az új edző érkezése lesz a megfelelő motiváció a számunkra” – nyilatkozta Claudio Marchisio, a Juve válogatott középpályása, aki társaival együtt az előző kiírásban Serie A-rekordot döntött, a torinói együttes ugyanis 102 ponttal szerezte meg története 30. bajnoki címét.

 

A legutóbb 17 pontos hátránnyal ezüstérmes Roma vélhetően ebben az idényben is igyekszik majd borsot törni a címvédő orra alá, bár Francesco Totti, a Farkasok középpályása szerint ezúttal sem lesz könnyű dolguk.

“Szeretnénk megismételni az előző szezonban mutatott teljesítményünket még akkor is, ha meglehetősen nehéz lesz” – mondta a 37 éves sztár.

A bajnoki címért folyó harcba – ha csak ideig-óráig is, de – minden bizonnyal bele akar szólni a számos játékossal erősítő Internazionale, valamint a szintén új edző, Filippo Inzaghi irányításával az élmezőnybe visszatérni kívánó AC Milan is.

Utóbbi teljes erejével koncentrálhat a bajnokságra, mivel legutóbb nyolcadik lett, így egyik európai kupasorozatban sem érdekelt, míg az Inter épp csütörtökön jutott be az Európa Liga csoportkörébe, ahol a Napoli, a Fiorentina és a Torino is szerepel majd. 

A Bajnokok Ligája főtáblájára ezúttal csak két olasz együttes, a Juventus és a Roma került fel, ilyesmire az elmúlt 15 évben csupán egyszer volt példa.

Olasz bajnokság, Serie A, 1. forduló, program:

szombat:

Chievo-Juventus 18.00
AS Roma-Fiorentina 20.45

vasárnap:
AC Milan-SS Lazio 18.00
Atalanta-Hellas Verona 18.00 
Cesena-Parma 20.45
Genoa-Napoli 20.45
Palermo-Sampdoria 20.45
Sassuolo-Cagliari 20.45
Torino-Internazionale 20.45
Udinese-Empoli 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik