Foci

A DVSC megtalálta az első bűnbakot

A kapus Vukasin Polekszics a Young Boys elleni első EL-meccsen még védett, a másodikon már nem. Eladják.

Három kapusa volt a Debrecennek. Novakovics, Verpecz és Polekszics. Azért csak volt, mert utóbbi már nem az, lévén: “a mecsekaljaiak megvásárolták a montenegrói kapus játékjogát, vagyis Polekszics végleg igazolt a PMFC-be” – adta hírül a klub honlapja.

Vukasin Polekszics a 2007/2008-as bajnokság őszi idényének végén került Debrecenbe. A klubváltás időzítése azért furcsa, mert Polekszics eddig Nenad Novakovics mögött a második számú kapusnak tűnt.

 

Népszerű nevén “Plekszi” a szerb kisebb sérülése miatt idén négy NB I-es, egy Magyar Kupa és Bernben a Young Boys elleni El-mérkőzésen állt a kapuban, így meglehet, a montenegrói kapus a Young Boys elleni, svájci Euró­pa Liga-selejtezőn (1-3) bekapott három fejesgól – mindhármat az ötösön belülről – és az azt követő kiesés miatt lett kegyvesztett.

“Nekem senki nem tett szemrehányást a meccs után, de őszintén szólva a múlttal már nem is akarok foglalkozni, annyi hányattatás ért már. Kicsit persze furcsállom, hogy mennem kell, de tudomásul veszem a döntést, ilyen a profi játékosok sorsa” – nyilatkozta a Borsnak Polekszics.  

 
Poleksziccsel a nemzetközi sajtó is sokat foglalkozott
 

A montenegrói kapust 2010 júniusában az európai futballszövetség fegyelmi bizottsága két évre eltiltotta a játéktól, majd fellebbezés után is helybenhagyta ítéletét. Polekszics a jelenleg is belső védőként futballozó Mészáros Norberttel a 2009-es Fiorentina (3-4) elleni BL-csoportmeccs előtt nem tett eleget a jelentési kötelezettségének, amikor fogadási csalók megpróbálták őket megvesztegetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik