Foci

Király Gábor a Fulhambe igazolt

Az 1860 München korábbi kapusa az angol másodosztályban folytatja pályafutását.

Király Gábor saját oldalán, a kiralygabor.eu-n olvasható írás szerint a magyar válogatott hálóőrt a németek közel 100 millió forintért adták el a londoni klubnak, akik egy plusz egy éves szerződést kötöttek vele.

 Fotó: MTI

“Öt évet töltöttem az 1860 Münchennél, csodálatos időszaka volt az életemnek. Rengeteg embert megismertem, nagyon sokat tanultam és tapasztaltam. A jövőben is követni fogom az 1860 München körüli történéseket, de most úgy hozta az élet, hogy visszatérjek a szigetországba. Nem ismeretlen számomra az angol közeg, hiszen közel 150 mérkőzésen védtem már itt. Érdeklődtem Gera Zolinál, aki 3 évet, és a sechziges csapatársámanál, Moritz Volz-nál, aki 6 évet töltött a Fulhamnél. A legrégebbi londoni klubba megtiszteltetés játszani és mindent megteszek , hogy hozzásegítsem a csapatot a feljutáshoz. Az egész család költözik Londonba,a gyerekek már ott kezdik az iskolát szeptembertől”- nyilatkozta Király.

A magyar kapus korábban 2004 és 2007 között már megfordult egyszer Angliában: akkor a Crystal Palace alkalmazásában állt, de kölcsön adták a West Hamnek és az Aston Villának is, majd 2007-ben a Burnley-hez szerződött, innen szerezte meg később ingyen az 1860 München.

“Megértjük, hogy Király Gábor elfogadta a Fulham ajánlatát, márcsak az iránta való tiszteletből is eleget tettünk a kérésének, miszerint a szigetországban folytatná. Az elmúlt öt évben teljes erőbedobással dolgozott a sechzigért, mindent megtett a klubért, amit nagyon szépen köszönünk neki és kívánunk sok sikert az FC Fulhamben” – nyilatkozta Gerhard Poschner, az 1860 München sportigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik