Foci

Hajrágóllal nyert a Honvéd

A Budapest Honvéd hazai környezetben 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A Honvéd nem kezdett túl jól a szezonban, és ez hatványozottan igaz a felcsúti együttesre: a fővárosiak négy meccsből csak egyet nyertek meg, a Puskás Akadémia viszont két döntetlen mellett két vereséggel állt a találkozó előtt.

 Fotó: MTI

A péntek esti összecsapáson a hazaiak játszottak jobban, bár túl sok helyezetük nem akadt, igaz a 42. percben vezetést szerezhettek volna, ám Youla fejese a keresztlécen csattant.

A második felvonásban aztán Tischler és Lencse jóvoltából veszélyesebbek voltak a vendégek támadásai, ám a 86. percben a Honvéd szerzett gólt Raffaele Alcibiade révén, és mint később kiderült, ezzel be is állította a végeredményt.

A PAFC továbbra is nyeretlen az NB I-ben.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló

Budapest Honvéd-Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 1300 néző, v.: Bognár

Gólszerző: Alcibiade (85.)
Sárga lap: Marku (50.), illetve Kelic (52.), Szakály D. (78.)

Budapest Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Alcibiade, Marku – Nagy G. (Godoy, 75.), Portilla, Hidi – K. Traoré (Prosser, 57.), Youla, Holender (Vécsei, 68.)

Puskás Akadémia: Danilovic – Szélesi, Kelic, Tamás, Spandler – Tóth L. (Denkovic, 55.), Polonkai (Tischler, 84.), Szakály D., Tóth II. B., Harsányi (Lorentz, 87.) – Lencse

Ajánlott videó

Olvasói sztorik