Foci

Emberelőnyben csikarta ki a győzelmet az Újpest

Már-már úgy tűnt, hogy megszületik az NB I. idei kiírásának első gól nélküli döntetlenje, mígnem Simon Krisztián at utolsó percben megszerezte a győzelmet az Újpestnek a Debrecen ellen a bajnokság negyedik körében.

A Loki egy vereséggel, az lila-fehérek veretlenül várták a forduló rangadóját, amely kiélezett csatát hozott.

Az első játékrész kezdetén egyedül Suljic veszélyes beadása volt említésre méltó, de a félidő második felére felpörögtek az események, bár igazán nagy ziccert nem láthatott a publikum.

A térfélcsere után mindössze kettő perc telt el, mikor Jovanovic lerántásért megkapta a második sárga lapját, így tíz emberre olvadt a DVSC.

 Fotó: MTI

Próbálta nyomás alá helyezni a vendégeket az Újpest, de egy-két veszélyesebb beadást és pár Balogh átlövést leszámítva nem volt esélyük a vezetést megszerzésére.

Szinte minden hazai drukker beletörődött már a döntetlenbe, mígnem jött Simon a rendes játékidő utolsó percében és tüzelt jó 18 méterről, lökete pedig Máté lábáról a kapuba vágódott.

A hosszabbításban már nem volt válasza a cívisvárosiaknak, így nulla ponttal utazhatnak haza.

Eredmény – OTP Bank Liga, 4. forduló:

Újpest-Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, v.: Iványi

Újpest: Balajcza – Vadász, Litauszki, Heris, Forró – Stanisavljevic (Kosovic, 84.), Vasiljevic, Nagy G., Balogh B. – Simon, Suljic

DVSC: Poleksic – Jovanovic, Morozov, Máté, Korhut – Bódi (Bouadla, 80.), Varga, Zsidai, Szakály – Kulcsár (Seydi, 73.), Sidibe

gólszerző: Simon (91.)

piros lap: Jovanovic (47.)

sárga lap: Forró (86.), illetve Jovanovic (33., 47.) 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik