Foci

A Dortmund simán verte a Münchent a kupadöntőben

A Borussia Dortmund hazai környezetben nyerte meg a német Szuperkupát, miután 2-0-ra legyőzte a Bayern Münchent.

A Bundesliga- és Német Kupa-győztes Bayern München ellenfele a szerdai kupadöntőben az a Borussia Dortmund volt, amely mindkét hazai sorozatban második helyen végzett a bajorok mögött. Ez volt az immáron a münchenieket erősítő Robert Lewandwoski első mérkőzése volt klubja ellen, a csatár kezdőként lépett pályára.


Dortmundi öröm Aubameyang (maszkban) gólja után
Fotó: Europress Fotóügynökség

Pep Guardiola legénysége kezdett jobban, Shaqiri már a harmadik percben egy veszélyes lövéssel jelentkezett. A folytatásban feljavult a hazai környezetben játszó Borussia Dortmund játéka, a 23. percben pedig a vezetést is megszerezte az együttes, Mkhytarian kapásból a hálóba bombázott egy lepattanó labdát.

A dortmundi vezető gól bizonytalanná tette a Bayernt és ezen a szünet sem segített. A fordulás után is ötlettelennek tűnt a München, ráadásul a hazaiak egyértelmű fölényben játszottak már ekkor. Jött is az újabb találat, Aubameyang bólintott a hálóba a 62. percben. Pókember-maszkban ünnepelt.

A lefújásig még mind a két csapat betalálhatott volna, de már nem változott az eredmény. 2-0-ra nyert a Dortmund. A Borussia 1989, 1995, 1996, 2008 és 2013 után hatodszor hódította el a trófeát, ezzel egyedüli rekorder lett, mivel eddig öt diadallal közösen tartotta a csúcsot a Bayernnel holtversenyben.

Eredmény – Német Szuperkupa, döntő

Borussia Dortmund – Bayern München 2-0 (1-0)
Gólszerző: Mkhytarian (23.), Aubameyang (62.)

Videó – Mkhytarian gólja:

Videó – Aubameyang találata:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik