Foci

Otthon bukták el a rangadót Dzsudzsákék

A Dinamo Moszkva hazai környezetben kapott ki 2-1-re a Szpartak Moszkvától. Dzsudzsák Balázs kezdőként 63 percet kapott.

Egy héttel ezelőtt nagyon kijött a lépés Dzsudzsák Balázsnak és csapatának, a Dinamo Moszkva ugyanis 7-3-ra verte a Rosztovot az orosz élvonal első fordulójában, honfitársunk pedig gólt lőtt és gólpasszt is adott.

A második kanyarban már egy komolyabb ellenfél várt a Dinamóra, a városi rivális Szpartakot fogadták. Dzsudzsákék ismét jól kezdtek, már a 3. percben betalált Kokorin, de Dzyuba egy szép emeléssel egyenlített. Kis híján ismét előnyt szerzett a hazai együttes, azonban Büttner hiába lőtte ki távolról a hosszú alsót, egyik társa lesen állt a lövés pillanatában, a játékvezető pedig úgy ítélte meg, hogy zavarta a kapust a kilátásban.


Fotó: fcdynamo.ru

A fordulás után bosszulta meg magát ez a döntés igazán, ugyanis nem sokkal a folytatás után már a Szpartaknál volt az előny, Dzyuba ezúttal a kapu előtti zavarosban találta meg a labdát, majd lőtt a hálóba. Próbált cserékkel frissíteni csapatán a Dinamo edzője, Dzsudzsák a 63. percben hagyta el a pályát, nem sokkal később pedig beállt a nyári sztárigazolás, Mathieu Valbuena.

Az aprótermetű francia játékos egy kapufán csattanó lövéssel jelentkezett, a kipattanót azonban hiába pofozta a kapuba a csapattárs, lesről tette. A folytatásban próbálkozott becsülettel a Dinamo, de nem sikerült a pontszerzés – pedig hat perc volt a ráadás -, a Szpartak 2-1-re megnyerte a meccset.

Eredmény – Premjer-liga, 2. forduló

Dinamo Moszkva – Szpartak Moszkva 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Kokorin (3.) illetve Dzyuba (17., 52.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik