Foci

Elverték a Barcelonát

A szerda esti genfi felkészülési meccsen a Napoli egy góllal bizonyult jobbnak az átalakulóban lévő katalán csapatnál.

Próbálkozik a Barcelona. Luis Enrique a két friss szerzemény közül ezúttal nem a német Marc-André ter Stegent állította a gólvonalra, hanem a chilei Claudio Bravot, míg Lionel Messi, Neymar és Luis Suárez továbbra is pihent.

Bravo hibájának maximum Stegen kapustárs örülhetett
Fotó: europress 

Hogy csak a nagy nevek távolléte miatt vagy amúgy is megérettek rá az majd a szezonkezdet első éles meccsén kiderül, minden esetre a Barcelona edzője bátran nyúlt a fiatalokhoz. A marokkói szülők gyermekeként született mégis, U19-es spanyol válogatott Munir El Haddadi a kezdőben kapott helyet, míg a 59. percben a nyáron 2.2 millió euróért megszerzett 18 éves horvát csodagyerek, Alen Halilovic is pályára lépett.

A mérkőzésen egészen a 80. percig kellett várni arra, hogy gól szülessen. Ekkor Bravo kapus bűvészkedett. Előbb elcsúszott egy kirúgásnál, a labda Blerim Dzemailihez szállt, aki nem teketóriázott, jó 32 méterről visszabombázta. A még mindig érthetetlenül trehány mozdulattal labdáért nyúló Bravo meg bevédte a löketet….

Luis Enrique irányításával ez volt az első veresége a Barcelonának .


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, GENF, EREDMÉNY:

NAPOLI–BARCELONA 1–0 (0–0)

NAPOLI:Rafael – Maggio (Mesto, a szünetben), Albiol (Luperto, 84.), Koulibaly, Britos (Gulam, a szünetben) – Jorginho (Inler, 59.), Gargano (Dzemaili, 71.); Callejón (Vargas, 71.), Hamsík (Zúniga, 71.), Insigne (Mertens, 59.) – Duván Zapata (Michu, a szünetben). Vezetőedző: Rafa Benítez
BARCELONA: Bravo – Montoya, Piqué (Ié, 59.), Bartra (Deulofeu, 74.), Jordi Alba (Grimaldo, 59.) – Sergio Busquets (Samper, 59.), Rakitic (Halilovic, 59.), Iniesta (Roberto, 59.) – Rafinha (Adama, 74.), Munir (Sandro, 59.), Pedro (Bagnack, 74.). Vezetőedző: Luis Enrique.
Gólszerző: Dzemaili (80.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik