Foci

Kondás: Két percre voltunk az álmainktól

A DVSC-TEVA vezetőedzője szerint a felesleges kiállítás döntően befolyásolta a meccs végkimenetelét. A fehéroroszok edzője nem ért vele egyet.

Amint arról már írtunk, álomszerűen indult, de rémálom lett a Debrecen fehéroroszországi kalandjából. A magyar bajnok közel járt ahhoz, hogy továbbjusson a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköréből, de Selim Bouadla első félidei kiállítása után a BATE Boriszov felőrölte a hajdúsági együttest, a 3-1-es végeredmény pedig a fehéroroszok továbbjutását eredményezte.

„Nem tudom kritizálni a játékosaimat, mert többségükben csak dicséretet érdemelnek. Jól kezdtünk, megvolt a remélt gólunk is, miközben az ellenfélnek nem volt helyzete. Egyértelmű, hogy a kiállítás volt a fordulópont, sajnos Selim Bouadla nem gondolkodott annak tudatában, hogy már van egy sárga lapja. Innentől tudtuk, hogy túl hosszú ideig játszunk emberhátrányban, hamar meg is kaptuk az első gólt, aztán pedig védekeztünk, amíg lehetett. A fehéroroszoknak nyilván az is erőt adott, amikor meglátták a hatos számot a hosszabbítást jelző táblán, ettől függetlenül két percre voltunk az álmainktól, és ezt nagyon nehéz megemészteni…”idézi a Nemzeti Sport Online Kondás Elemér meccs utáni értékelését.


Fotó: MTI

Aleksandr Jermakovic, a BATE trénere érthetően boldogabban nyilatkozott:

„A debreceniek is tudták, hogy végig támadni fogunk, ezért is kezdtünk végül három belső védővel, amely utólag remek taktikának bizonyult, hiszen így sikerült megfékezni a DVSC kontráit. A tizenegyes sokkolt, ahol én álltam, onnan ugyanis nem tűnt szabálytalanságnak. Nem gondolom, hogy másként alakul a meccs, ha nincs a kiállítás, szervezettek voltunk és nagyszerűen játszottunk, megérdemelten jutottunk tovább.”

A Debrecen ugyan búcsúzott a Bajnokok Ligájától, a nemzetközi kupaporondon van még esélye a csapatnak. A hajdúságiak az Európa Liga playoff-körében folytatják, pénteken derül ki, ki lesz a Loki ellenfele a főtáblára jutásért folytatott harcban.

Videó – A keddi mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik