Foci

Világbajnok védőt igazolna a Barca

jerome boateng (jerome boateng, )
jerome boateng (jerome boateng, )

Jerome Boatenget, a Bayern München és a német válogatott védőjét igazolná le a tovább is bekket kereső katalán csapat.

A bajor klub középső védőként és jobbhátvédként is bevethető 46-szoros válogatott játékosa a hírek szerint a Barcelona első számú célpontja – legalábbis a Marca értesülései szerint.

 
Jerome Boateng, ha egy Drogba szintű játékost kell megállítani, nem kíméli a testi épségét sem
Fotó: europress 

Bár az elmúlt hetekben a gránátvörös-kék gárda leigazolta Jeremy Mathieut a Valenciától, a 30 éves francia védő nem biztos, hogy megoldást jelenthet a védelem tengelyében, és Luis Enrique a klub vezetőedzője szerint megerősítésre szorul ez a csapatrész. Boatenget, aki a bajor csapatnál alapembernek számít a transfermarkt.de 28 millióra taksálja, ám spanyol lapok szerint a Barca számára 39 millió eurót is megér a német labdarúgó.

Pep Guardiola minden esetre röhögőgörcsöt kapott a hír hallatán. „Jérome Boateng a Bayern München játékosa lesz a következő szezonban is. Ebben száz százalékig biztos vagyok” – nyilatkozt a jelenleg az amerikai Portlandben tartózkodó tréner. A hírt Karl-Heinz Rumenigge, a bajorok vezérigazgatója is „nevetségesnek” nevezte .

A katalán csapatnál éppen ezért nem csak Boateng az egyetlen kiszemelt a középhátvéd posztra, a hírek szerint a Tottenhames Jan Vertonhen is célkeresztben van, átigazolása attól is függ, hogy a londoni klub leigazolja-e a belga utódjának szánt Villarealos Mateo Musacchiot. A Barca korábban ajánlatot tett a PSG-t erősítő Marquinhos ért is, ám a párizsi csapat ezt elutasította, így ő nagy valószínüséggel „kikerült” a jelöltek listájáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik