Foci

Perecet venni sem lesz olcsó mulatság a Groupama Arénában

A Ferencváros új stadionjában magyar szinthez mérten már-már horroráron lehet hozzájutni a büfékben kapható rágcsálnivalókhoz, italokhoz.

Hétfőn tartották meg az új Fradi-stadion nyitómeccsének főprőbáját, melyen az újpesti öregfiúk 6-5-re győzték le a Ferencváros öregfiúit.

A mérkőzést nem tekinthették meg sokan a helyszínen: csak az építők, a játékosok családtagjai, valamint a már eddig bérletet váltók láthatták élőben a “rangadót”.

Tegnap már az új “cashless rendszert” alkalmazták, aminek lényege, hogy a stadion területén lévő büfékben a szurkolói kártyával fizethetünk, úgy, hogy előtte a kihelyezett terminálok segítségével pénzt töltünk fel a kártyára. 

A feltöltésre egyébként többféle módon van lehetőség. A Groupama Aréna főépületében, illetve a kerengőben elhelyezett automaták használata gyors és egyszerű. 

Fotó: Market/Molnár Péter

A lényeg: egy szemfüles drukker lefotózta a létesítmény büféire vonatkozó árakat, amit később az Ultras Liberi tett fel Facebook-oldalára. Első látásra meghökkentünk, bár egy ilyen korszerű stadionban talán nem véletlen, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek, ha a meccsek közben nem üres kézzel szeretne ülni a lelátón.

A perec és a popcorn egyaránt 450 forintba került hétfőn az arénában, de egy hot-dogból és sörből álló menüért majd ezer forintot kellett kifizetnie a vásárlónak.

Több szempontból is meg lehet közelíteni a dolgot. Az egyik, hogy a Fradi-szurkolók eddig nem ehhez voltak szokva. Magyar Balázs, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének elnöke szerint a különböző szurkolói csoportok tagjai nem járnak majd meccsre az új beléptető rendszer miatt a Groupama Arénába, az árak pedig csak megerősíthetik majd döntésüket.

Fotó: Facebook/Ultras Liberi

Az érem másik oldala, hogy manapság egy jó színvonalú rendezvényen, legyen az bármilyen fesztivál, nemzetközi koncertvagy akár vehetnénk példának egy mozit is, mindenhol hasonló árakat kell kifizetni az ételért, italért, hogy a belépőről már ne is beszéljünk.

Európai szinthez felesleges hasonlítgatni az árakat az átlagkeresetek közti különbség miatt. Mindenesetre az látszik, hogy egy-egy osztrák stadionban szinte egyivásúk az árak az FTC stadionjához képest, míg mondjuk Angliában akár dupla árat is fizethetünk egy sörért.

Arról nincsenek információink, hogy a képen látható árak maradnak-e a Chelsea elleni nyitómeccsen és az azt követő NB I.-es találkozókon, vagy netalán csökkennek, esetleg tovább növekednek.

A tegnapi derbin egyébként parádés volt a hangulat, 6500 ember olykor egyszerre zendített rá a Hajrá Fradira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik