Foci

Bouadla butasága szertefoszlatta a Loki BL-álmait

A bajnoki címvédő Loki 3-1-re kikapott a BATE Boriszovtól a Bajnokok Ligája harmadik fordulójának visszavágóján, így 3-2-es összesítéssel kiesett.

Korábban a témában:

Álomszerűen indult, rémálomszerűen végződött. A Debrecen az első meccsen 1-0-ra nyert hazai környezetben, ráadásul a visszavágót is remekül kezdte a magyar csapat.

Az első negyed órában nagy mezőnyfölényben játszott a Loki, aminek meg is lett az eredménye. Seydi lépett ki a védők szorításából, Csernyik kapus pedig utolsó emberként kaszálta el. A játékvezető a büntetőpontra mutatott, de a hálóőr csak sárga lapot kapott. A tizenegyeshez Sidibe állt oda, magabiztosan értékesítette, így összesítésben már 2-0-ra vezetett a DVSC.

Fotó: MTI

A folytatásban átvette a kezdeményezést a fehérorosz gárda, de az egyenlítés közelében sem jártak, egészen addig, míg a játékrész hajrájában Bouadla megkapta a második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkozott a Debrecen.

Nem kellett sok a boriszoviaknak, hogy kihasználják emberelőnyüket, egy perccel a kiállítást követően Volodko lőtte át a cívisvárosiak védelmét, így 1-1-re módosult az állás.

Fotó: MTI

A szünet után rákapcsolt a fehérorosz gárda, s bár nagy helyzeteik nem voltak, sikerült megszerezniük a hőn áhított vezetést. Egy beadásra Rogyionov érkezett remekül s védőit és a kapust is megelőzve passzolt a jobb alsóba.

A hajrára minden energiáját mozgósította a Loki, de mikor a negyedik játékvezető hat perc hosszabbítást jelzett, érezni lehetett, hogy baj lesz. A Debrecen nem bírta ki újabb kapott gól nélkül, a 94. percben Krivec fejese kiejtette a magyar csapatot “Európából”.

Le a kalappal a DVSC játékosai előtt, mindent megtettek a továbbjutás érdekében. Talán ha Csernyiket kiállítja a játékvezető, vagy Bouadla nem állíttatja ki magát, minden másként alakul. De nincs ha, idén sem lesz magyar együttes a Bajnokok Ligája főtábláján.

Eredmény – Bajnokok Ligája selejtező, 3. forduló, visszavágó:

BATE Boriszov-Debrecen 3-1 (1-1)
Boriszov, Boriszov Aréna. Vezeti: Johannesson (svéd)

BATE: Csernyik – Gajducsik (Szihevics, 42.), Hagus (Pavlov, 69.), Filipenko, Mladenovics – Poljakov, Lihtarovics (Olehnovics, 55.) – A. Volodko, Krivec, Gordejcsuk – Rogyionov. Vezetőedző: Alekszandr Jermakovics

DVSC: Novakovics – Jovanovic, Máté P., Mészáros (Brkovics, 84.), Korhut – Bouadla, Varga J., Zsidai (Ludánszki, 65.), Szakály P. (Bódi, 71.)– Seydi, Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér

Gólszerzők: Volodko (39.), Rogyionov (66.), Krivec (94.) illetve Sidibe (20. – büntetőből)

Sárga lap: Csernyik (19.), Rogyionov (85.) illetve Bouadla (9., 38.)

Piros lap: Bouadla (38.)

2. FÉLIDŐ

97. PERC: Vége, kiesett a Debrecen… Félelmetes.

96. PERC: Szihevics belerúg egy nagyot a labdába, kap még egy sárgát.

94. PERC: GÓÓÓL! Krivec a debreceni kapuba bólint. Ilyen nincs, ez lehetetlen, ez hihetetlen… 3-1.

92. PERC: Már csak négy perc van hátra…

91. PERC: Szabadrúgást kap a Loki az ellenfél térfelén!

90. PERC: HAT PERC LESZ A HOSSZABBÍTÁS…

89. PERC: Varga szerez labdát saját térfelén majd harcol ki egy szabadrúgást, ezzel hosszú másodperceket lophat el a cívisvárosi alakulat.

88. PERC: Ezt is megúszta a DVSC! Egy élesen középre adott labdáról maradt le a hosszú oldalon teljesen üresen érkező fehérorosz.

87. PERC: A sokadik BATE-szögletet is hatástalanítja a Debrecen.

85. PERC: Rogyionov kap sárga kártyát, miután elkaszált egy Loki-játékost.

84. PERC: Kihasználja utolsó cserelehetőségét a Loki is, Mészáros ballag le a pályáról, Brkovics veszi át a helyét.

83. PERC: Meleg volt a pite egy hazai szögletet követően, de végül Varga a levegőbe vágta a labdát.

82. PERC: Sorra kapják a görcsöket a debreceni játékosok, bár lehet ebben időhűzás is.

80. PERC: Seydi hatalmasat játszik! Korhut remek kiugratásával lépett el a DVSC csatára, de Filipenko végül tisztázni tudott előle.

78. PERC: Gordejcsuk tüzelt távolról a bal alsó irányába, de Novakovics leért, s ki se pattant róla a bőr.

77. PERC: Krivec vállalt egy pontrúgás a félpálya felétől, de lövése a nézőtéren kötött ki.

74. PERC: Bő negyed óra van hátra a meccsből, ha nem kap gólt a Debrecen, akkor ott van a Bajnokok Ligája playoffjában.

71. PERC: Szakály Péter megsérült, Bódi lépett pályára a helyén.

70. PERC: HELYZET!!! Sidibe lőhetett a védők sűrűjében 16 méterről, de sajnos nem találta el a kaput.

69. PERC: Kihasználja utolsó cserelehetőségét a BATE, Hagust Pavlov váltja.

66. PERC: GÓÓL! Egy remek beadásra érkezett Rogyionov, s az ötös vonalán megelőzve Novakovicsot passzolt a jobb alsóba. 2-1.

65. PERC: Cserél Kondás Elemér, Zsidai hagyja el a pályát, Ludánszki pedig bekocog a játéktérre.

62. PERC: Mladenovics lőtt el a büntetőterület sarkáról egy szabadrúgást, de ez akkor sem ment volna be, ha két-három kaput egymásra raktak volna.

60. PERC: Ezt most megúszta a Loki! Egy lecsorgó labdát durrantott kapura Szihnevics, de a bőr centikkel a bal kapufa mellett suhant el.

58. PERC: Keveset van a laszti a Lokinál, de Seydi olykor hosszú másodpercekig meg tudja azt tartani az ellenfél térfelén.

55. PERC: Ismét cserél a BATE: Lihtarovics le, Olehnovics be.

53. PERC: Seydi magánakció igen veszélyesre sikerült, a Loki támadója a félpályától a 16-oson belülre verekedte magát, de végül a túlerő győzött.

50. PERC: Novakovics folytatni tudja, nincs szükség kényszerű cserére.

49. PERC: A magyarok kapusát ápolni kell, lehet hogy cserére lesz szükség.

48. PERC: Novakovics kezéből csúszott ki a labda egy beadás után, de szerencsére az érkező fehérorosz játékos éles szögből csak az oldalhálót találta el.

46. PERC: Folytatódik a mérkőzés, a BATE kezdte a második játékrészt.

Egy félidőnyi játék után 1-1-re áll a mérkőzés, de nagyon nehéz helyzetben a magyar gárda, mert Bouadla kiállítása miatt emberhátrányban játszik a Loki.

1. FÉLIDŐ

45+1. PERC: Egy perc volt a ráadás, annak leteltével pedig szünetre küldi a játékosokat a játékvezető.

45. PERC: Szihnevics lőtt hasonló helyzetből, mint a gól előtt Volodko, de a magyarok halóőre ezúttal a helyén volt.

42. PERC: Cserélnek a hazaiak, Gajducsik helyén Szihnevics folytatja.

41. PERC: Egyik pillanatról a másikra megváltozott a játék képe, jó lenne a szünetig tartani az 1-1-et.

39. PERC: GÓÓÓL!!! Volodko lőtt jó 18 méterről kapásból, Novakovics pedig nem ért le a labdára a bal alsóba. 1-1.

38. PERC: KIÁLLÍTÁS!!! Bouadla hátulról csúszott oda ellenfelének, a bíró pedig habozás nélkül felmutatja neki második sárga lapját. Tíz emberre olvad a Debrecen.

34. PERC: A gól óta egyértelműen kezdeményezőbbé vált a fehéroroszok játéka, de egyelőre nincs egyenlítés, reméljük ez így is marad.

32. PERC: Veszélyes szögből végezhetett el szabadrúgást a BATE, de szerencsére elsuhant a jobb kapufa mellett a labda, Novakovics szemmel védett.

29. PERC: Újabb hazai szöglet, de végül sikerült tisztázniuk a magyarok bekkjeinek. Meleg volt a helyzet, de szerencsére marad a 0-1.

26. PERC: A második hazai sarokrúgás már veszélyesebb volt, de végül sikerült mentenie a Lokinak.

23. PERC: Visszatérve a büntetőt megelőző szituációhoz, Csernyik utolsó emberként húzta el Seydi lábát, a bíró azonban csak sárga lapot mutatott fel neki. Ez legyen a legnagyobb baj, három gól kell a BATE-nak a továbbjutáshoz.

20. PERC: GÓÓÓÓL! VEZET A LOKI! Sidibe ahogy az odavágón, úgy Boriszovban is értékesíti a büntetőt! 0-1.

19. PERC: TIZENEGYES!!! Seydi lépett el a védője mellől, majd vezette egy az egyben kapura a labdát, Csernyik kapus elkaszálja a lábát, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutat!

15. PERC: A BATE végezhette el a meccs első szögletét, de a debreceni védők könnyedén a mezőnybe fejelték a játékszert.

14. PERC: Továbbra is többet van a laszti a DVSC-nél, kontrákra állt be a Boriszov.

10. PERC: Egy labdaszerzés után vezetett kontra végén Seydi lőtt éles szögből a kapu mellé, bár a labda el sem hagyta a játékteret.

9. PERC: Bouadla nem engedte elvégezni a hazaiak szabadrúgását, ezért sárga lapot ad neki a játékvezető.

7. PERC: Az első percekben igencsak megilletődötten futballozik a fehérorosz ellenfél, sok a pontatlanság a vendéglátóknál.

4. PERC: Korhut tüzelt távolról, de közelében nem volt a gólszerzésnek.

3. PERC: Egyelőre a magyar alakulat járatja a lasztit, a házigazda fegyelmezetten védekezik.

1. PERC: A fehér mezben játszó Debrecen kezdte a meccset.

Előzetes: A debreceni alakulatnak a második körben kellett kapcsolódnia a küzdelemsorozatba, ahol a Cliftonville-t ejtette ki a magyar gárda.

A következő fordulót itthon kezdte a Loki, ráadásul igen jó játékkal, Ibrahima Sidibe büntetőgóljával sikerült is 1-0-s előnybe kerülnie a DVSC-nek.

A folytatásra ez mindenképp jó jel, hisz akár egy rúgott gól is elég lehet Fehéroroszországban a továbbjutáshoz, bár két évvel ezelőtt tapasztalataink mindenképp azt mutatják, hogy ez semmiképp nem lesz egyszerű.

A tét a BL-selejtező rájátszásába jutása, ahol ha a cívisvárosiak alul is maradnának soron következő ellenfelüktől, akkor is az Európa Liga csoportkörébe “esnének” ki, vagy inkább be.

Ajánlott videó mutasd mind

Ez lehet az utolsó óraátállítás

Még mindig nem tudjuk, hogy hazánk a téli vagy a nyári időszámítást fogja-e véglegesíteni. A döntést jövő tavaszig kell meghozni, jókora keveredés lehet belőle az EU-n belül.

Papíron ilyen tüntetéssel lehet kormányt váltani

Papíron. De attól még, hogy az érintetteknek az SZFE ügye esetleg nyerhető, nem biztos, hogy több is van benne. A mostani tüntetés viszont teljesen más volt, mint a korábbiak, és érdekes jövőt vetít előre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.