Foci

Van Persie kihagyja a bajnoki rajtot

Louis van Gaal, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere elmondta, a játékos még nincs megfelelő állapotban és nem akar kockáztatni.


Fotót: Europress Fotóügynökség

Robin van Persie a vezére volt annak a holland együttesnek, amely végül bronzérmet szerzett a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon. A támadó az Oranje kispadjáról a Manchester Unitedére átülő Louis van Gaaltól plusz pihenőt kapott, a szakember pedig úgy véli, hogy a hosszúra nyúlt vakáció miatt van Persie nem lesz bevethető a Premier League nyitányán.

„Ismerem Robint, tudom, hogy játszani akar az összes meccsen – mint ahogyan a keretben szereplő másik 30 labdarúgó is. Ehhez azonban az kell, hogy teljes értékű edzésmunkát végezzen. Robin hétfőn kezd bele az érdemi munkába, de a Valencia elleni edzőmeccsen biztosan nem fog pályára lépni. Sőt, véleményem szerint a Premier League eslő fordulójában sem fog játszani. Lehet engem ezért kritizálni, de tudom, hogyan bánjak egy olyan játékossal, aki három hétig szabadságon volt. Bízom benne, hogy minél előbb visszanyeri az erőnlétét” – idézi a Mail on Sunday van Gaalt.

A Manchester United augusztus 16-án a Swansea City ellenkezd a bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik