Foci

Kettős emberelőnyben sem tudott nyerni az Újpest

Hiába játszott bő negyed órán keresztül kilenc ember ellen a lila-fehér gárda, csak 1-1-es döntetlent ért el otthon a Diósgyőrrel szemben az NB I. 2. fordulójának zárómeccsén.

Az első játékrész nem hozott túl sok izgalmat, a csapatok fegyelmezetten játszottak, kevés kockázatot vállalva. A legnagyobb helyzet a diósgyőri Grumic nevéhez fűződött, akinek kapáslövését Balajcza tolta a kapufára.

A fordulást követően átvette a kezdeményezést a miskolci együttes, az első pár percben több helyzetük is volt, ami végül góllá is érett. Takács beadására ismételten Grumic érkezett és erősen a kapuba bólintott.

A folytatásban visszaállt a DVTK, az Újpest pedig főleg beadásokkal próbálkozott. Szűk fél órával a rendes játékidő vége előtt Nagy tekert középre, Suljic pedig teljesen üresen fejelt a hosszú felsőbe.

 Fotó: MTI

Nem sok telt el az egyenlítő gólt követően, amikor Egerszegi egy durva belépőért megkapta második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkozott a Diósgyőr.

A kiállítást követően Debreceni lépett pályára a vendégeknél, de nem sokat tölthetett a játéktéren, ugyanis utolsó emberként rántotta le Mbomát, s egyből pirosat mutatott fel neki a játékvezető.

Kettős emberelőnyben sem tudott ugyanakkor mit kezdeni a diósgyőriek védelmével az UTE, beadásaik pontatlanok voltak, az ellenfél pedig húzta az időt, így pontosztozkodás lett a vége.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló

Újpest FC-Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3605 néző, v.: Vad II.
   
Újpest FC: 
Balajcza – Nagy J., Litauszki, Heris, Forró – Simon K. (Mboma, 62.), Balogh B. (Kosovic, 87.), Nagy G., Vasiljevic, Suljic – Stanisavljevic

Diósgyőri VTK: Rados – Okuka, William Alves, Kádár, Husic – Bori, Elek Á. (Takács T., 44.), Egerszegi, Bognár I. (Debreceni, 70.) – Grumic, Bacsa (Németh M., 87.)

gólszerzők: Suljic (61.), illetve Grumic (53.)

kiállítva: Egerszegi (67.), Debreceni (76.)

sárga lap: Forró (28.), Suljic (69.), Nagy G. (79.), illetve Okuka (26.), Egerszegi (59., 67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik