Foci

DVTK: a futballban előfordulhatnak csodák

A Diósgyőr edzője visszafogottan nyilatkozott a csütörtök esti FK Krasznodar elleni Európa Liga selejtező mérkőzés előtt. Se nem optimista, se nem pesszimista. Realista. Tisztában van a két klub lehetőségei közti már-már átugorhatatlan különbséggel.

„Szép ez a létesítmény. Örülünk, hogy ilyen gyönyörű környezetben fogunk játszani, csapatomtól jó játékot, és látványos mérkőzést várok, remélem, hogy sok néző előtt lépnek pályára a labdarúgók” – összegezte első benyomásait a Debrecenben tartott mérkőzés előtti a 48 éves Oleg Kononov.

 

A Krasznodar edzője az Európa Liga 3. selejtező körének első mérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy csapata a sikeres Európa-liga-szereplés reményében az elmúlt hónapokban jelentős átalakításon esett át, de nem aggódik az összeszokottság hiánya miatt. Csapatának nincs sérültje, így a keret minden tagja bevethető lesz Tomiszlav Szivicsék ellen.

A Diósgyőrnek az ellenfél – vélt, vagy valós, ezt majd meglátjuk – összeszokatlansága mellett előnye lehet még, hogy az orosz Premjer-liga csak hétvégén kezdődik, így az FK Krasznodar eddig csak a nem túl megerőltető észt Sillamäe elleni két EL meccsen (9-0, az összesítésben) játszott tétmeccsen. 

“Tudjuk, hogy ők az esélyesek, de ettől még komoly mérkőzésre készülünk, mert számtalanszor volt olyan, hogy az esélytelenebb meglepetést okozott. Mi is úgy készülünk, hogy csütörtök este pozitív eredményt érjünk el. Büszke vagyok a csapatomra és bízom a játékosaimban” – nyilatkozta tömören Tomiszlav Szivics, a DVTK, edzője, majd mosolyogva hozzátette, az orosz csapatnak sokkal hosszabb a kispadja, míg hazai oldalon épp annyian vannak, amennyi játékost lehetett nevezni és Barczi Dávid is sérült – de nincs gond.

Hogy miért ilyen visszafogottan mosolygós Szivics mester? Az FK Krasznodar játékosainak összértéke 67,6 millió euró, amivel a milliárdosok klubjában, az orosz bajnokságban 8. helyen áll. Legmagasabbra taksált játékosa a brazil Joazinho egymaga 8 millió eurót kóstál, ezzel szemben a Diósgyőr játékosainak az együttes értékét 6,1 millió euróra árazza be a transfermarkt.com oldal.

Ha elfogadjuk azt a futball-közgazdasági alapvetést, hogy két klub költségvetése, gazdasági ereje, játékosállomány értéke közti jelentős különbség előre vetíti egy-egy párharc végeredményét, akkor jelen esetben a két klub lehetőségei közti nagyságrendileg tízszeres különbség mellett szerintetek lehet esély?

Bízzunk abban, amit Szivics is mondott: a futballban előfordulhatnak csodák…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik