Foci

A Vidi hármat, az MTK négyet vágott

Az OTP Bank Liga 1. fordulójában a fehérváriak emberhátrányban verték a Pápát, az MTK pedig a Pécs otthonából hozta el a három pontot.

Pénteken a Nyíregyháza és a Debrecen összecsapásával megkezdőtött a NB I 2014-2015-ös idénye. Szombaton a Honvéd sikerét követően az MTK és a Videoton is pályára lépett.

A fővárosi kék-fehérek a Véber György irányításával készülő Pécs otthonába látogattak, és az első 45 perc során úgy tűnt, a mecsekaljaiak számára teremhet babér: sokkal aktívabban fociztak a piros-feketék, Hegedűsnek volt is dolga bőven a kapuban.

 Fotó: MTI

A szünet után hajtottak a gólért a hazaiak, Nagy József lökete épphogy beakadt az MTK kapujába, de Szatmári is közel járt ahhoz, hogy ünnepelhessen. Ehelyett viszont a 60. percben Horváth Zsolt lövése – Romicon irányt váltva – a kapuban kötött ki, így a vendégek szereztek vezetést (0-1).

A PMFC a találat után is rohamozott, de gólt megint az MTK neve mellé jegyezhettünk fel: Kanta szúrt rá egy szabadrúgást, Gőcze viszont kipaskolta a labdát, de az alapvonali bíró úgy látta, hogy már a gólvonal mögül (0-2).

A hajrában sem álltak le a vendégek, gyorsan lőttek még kettőt, hogy biztossá tegyék a sikert: a 89. percben Frank, a 92-ben pedig Kanta volt eredményes (0-4).
 

Juhász kettőt lőtt
Fotó: MTI

A Videoton sem fogta vissza magát otthon, a Pápa ellen, hiszen a fehérváriak az első negyedórában kétszer is kapufát lőttek, majd a 28. percben Juhász bólintása már a hálóban kötött ki (0-1).

A hazaiak dolgát még az sem nehezítette, hogy Kovács István egy csúnya becsúszás után kiszáltl a meccsből, mivel a fordulást követően Juhász második gólját is megszerezte, majd a 67. percben Nikolic is mattolta Szűcs Lajost (3-0).

A Pápa a meccs hátralévő részében szépíteni sem tudott, így magabiztos, háromgólos győzelemmel rajtolt a Vidi.

Eredmények – OTP Bank Liga, 1. forduló

Pécsi MFC – MTK 0-4 (0-0)
Gólszerzők: Horváth Zs. (60.), Kanta (76., 94.), Frank (89.)
Sárga lap: Mohl (51.), illetve Nagy T. (17.), Vukmir (80.)

PMFC-Matias: Gőcze – Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl – Kővári (Gránicz, 79.), Horváth A. (Wittrédi, 73.), Szatmári L., Márkvárt, Heffler N. – Pölöskey P. (Frőhlich, 67.)

MTK Budapest: Hegedüs L. – Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis, Poór, Pölöskei Zs., Vass Á., Kanta J. – Bese (Thian, 68.), Hrepka (Frank, 82.), Horváth Zs.

Videoton – Lombard Pápa 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Juhász (28., 62.), Nikolic (67.-büntetőből)
Kiállítva: Kovács (45.)
Sárga lap: Oliveira (24.), Trebotic (29.), Sándor (35.), illetve Zulevs (27.), Jagodics (82.)
    
Videoton: Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy. (Fejes A. 80.), Trebotic – Gyurcsó (64.), Kovács I., Oliveira (Simon Á. 64.) – Nikolics
    
Pápa: Szűcs L. – Zulevs, Bogunovic, Csizmadia, Jagodics B., Tóth G. – Faggyas, Csilus T., Sluka (Király B. 80.), Frizoni (Böröczky 84.) – Kenesei (Waltner 80.) 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik